Categories: Κοινωνία

H ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

Απαγορεύτηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. η συγκέντρωση για συμπαράσταση στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, που αναγγέλθηκε μετά το κάλεσμα του Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είναι παρών αύριο στο Εφετείο, κατά την ανακοίνωση των ποινών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται αργότερα σήμερα δελτίο Τύπου για την Απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με την οποία απαγορεύεται η συγκέντρωση.
«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων».

Το κάλεσμα του Λαγού
Να υποστηρίξουν τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» καλεί τους οπαδούς του ο ευρωβουλευτής που εξελέγη με το ναζιστικό μόρφωμα, Ιωάννης Λαγός.
Ο Λαγός, που πλέον ηγείται του “ΕΛΑΣΥΝ” και την Τετάρτη καταδικάστηκε μαζί με τον υπόλοιπο ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε ότι θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση επί των ελαφρυντικών, στο Εφετείο.
Σε ανάρτηση στον ιστότοπο του κόμματος Λαγού μάλιστα εμφανίζεται η Δικαιοσύνη να υφίσταται κακοποίηση από άνδρες που αντιπροσωπεύουν -κατά τη λογική του καταδικασθέντος ευρωβουλευτή – τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Σημειώνεται ότι σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών καλεί για την ίδια ώρα η πρωτοβουλία “Δεν είναι Αθώοι”.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε…

3 ώρες ago

Νίκος Χαλαζιάς:  Μεσολογγίτικα πετράδια

Δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς στην παγκόσμια ιστορία γεγονός παρόμοιο με την Έξοδο του Μεσολογγίου. Πολλά είναι…

4 ώρες ago

Πένθος στην αθλητική δημοσιογραφία – Πέθανε ο αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής

"Έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο αθλητικός δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής. Είχε γεννηθεί την 1η…

6 ώρες ago

ΠΟΜΙΔΑ: Ενημέρωση υποψήφιων Ευρωβουλευτών & Σεμινάριο για φορολογικές δηλώσεις και πυροπροστασία ακινήτων

Tην Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, από τις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των…

7 ώρες ago

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στην Πάτρα, που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 4 μαθητές μεταξύ των 19 συλληφθέντων

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης…

1 ημέρα ago

Συνελήφθη 54χρονος στο Χαλάνδρι για διακίνηση κοκαΐνης που την έκρυβε στην μοτοσικλέτα του

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες Παρασκευή 26/04/2024,  στην περιοχή του Χαλανδρίου, από την ΕΛ.ΑΣ., 54χρονος ημεδαπός…

1 ημέρα ago