H ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

0

Απαγορεύτηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. η συγκέντρωση για συμπαράσταση στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, που αναγγέλθηκε μετά το κάλεσμα του Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είναι παρών αύριο στο Εφετείο, κατά την ανακοίνωση των ποινών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται αργότερα σήμερα δελτίο Τύπου για την Απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με την οποία απαγορεύεται η συγκέντρωση.
«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων».

Το κάλεσμα του Λαγού
Να υποστηρίξουν τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» καλεί τους οπαδούς του ο ευρωβουλευτής που εξελέγη με το ναζιστικό μόρφωμα, Ιωάννης Λαγός.
Ο Λαγός, που πλέον ηγείται του “ΕΛΑΣΥΝ” και την Τετάρτη καταδικάστηκε μαζί με τον υπόλοιπο ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε ότι θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση επί των ελαφρυντικών, στο Εφετείο.
Σε ανάρτηση στον ιστότοπο του κόμματος Λαγού μάλιστα εμφανίζεται η Δικαιοσύνη να υφίσταται κακοποίηση από άνδρες που αντιπροσωπεύουν -κατά τη λογική του καταδικασθέντος ευρωβουλευτή – τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Σημειώνεται ότι σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών καλεί για την ίδια ώρα η πρωτοβουλία “Δεν είναι Αθώοι”.

Share.

Comments are closed.