Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης εις βάρος των συνταξιούχων

0

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ως αντισυνταγματική την ψήφιση ρύθμισης, που σταματά τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ:
«
Η κυβέρνηση με τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου (Ν. 4714/20), στην προσπάθειά της να παρεμποδίσει την προσφυγή των συνταξιούχων στη δικαιοσύνη για την διεκδίκηση των αναδρομικών τους, νομοθέτησε ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αγωγών θα ήταν η ημέρα καταβολής των ήδη από πολλές πλευρές κουτσουρεμένων αναδρομικών ως προς τις περικοπές της κύριας σύνταξης, θέμα που αφορά 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και αποκλείει το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο που δεν θα λάβουν ούτε 1 ευρώ.
Όμως, στις 8/10/2020 ημέρα Πέμπτη, δηλαδή χτες, εντελώς πραξικοπηματικά στο δόγμα του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» ψήφισε και δημοσίευσε αυθημερόν τον νόμο 4734/20 όπου με τα άρθρα 33 και 34 μετέφερε (πονηρά, εν κρυπτώ και παραβύστω) την καταληκτική ημερομηνία προσφυγής των συνταξιούχων στη δικαιοσύνη για την διεκδίκηση των αναδρομικών τους………..για χθες δηλαδή 8/10/2020.
Προφανής σκοπός της ολοφάνερα και αυταπόδεικτα αντισυνταγματικής αυτής ρύθμισης, όπως και του προηγούμενου νόμου του Αυγούστου, ήταν να προλάβει τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.
Καλούμε την κυβέρνηση δείχνοντας τον στοιχειώδη σεβασμό στον πόνο των συνταξιούχων αλλά και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, να αποκαταστήσει στοιχειωδώς την αδικία εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2015.
Το ΕΝΔΙΣΥ θα συνεχίσει τον αγώνα του για την προστασία των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και θα υποστηρίξει κάθε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης (Ιούλιος 2020) που πετσόκοψε τα αναδρομικά των συνταξιούχων περιορίζοντάς τα σε ένα εντεκάμηνο.
Η κυβέρνηση πλέον με τις ανωτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις είναι φανερό ότι δεν εφαρμόζει ούτε το εντεκάμηνο που δέχτηκε το ΣτΕ με την απόφαση του Ιουλίου του 2020.
Ενημερώνουμε του συνταξιούχους ότι από πλευράς μας, ο αγώνας με κάθε μορφή και με τη προσφυγή στη δικαιοσύνη, απέναντι σε αυτές τις αντισυνταγματικές, απαράδεκτες και άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση

Share.

Comments are closed.