Εσωκομματικές τριβές στο ΣΥΡΙΖΑ – Οργή Τσίπρα κατά Τσακαλώτου, Τζάκρη και Πολάκη

0

Σήμερα στον «πρωινό καφέ» στην Κουμουνδούρου τέθηκαν επί τάπητος τόσο το ζήτημα της Θεοδώρας Τζάκρη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Παύλου Πολάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, η συζήτηση «εκ βαθέων», ενώ οι τοποθετήσεις χαρακτηρίστηκαν «έξω από τα δόντια».
Άλλωστε, η τοποθέτηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα έδωσε τον τόνο, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι δημιουργείται κλίμα αμφισβήτησης των επιλογών του, μέσω της δημόσιας παρέμβασης του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ενοχλημένος και από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε η Θεοδώρα Τζάκρη κατά του πρωθυπουργού, αλλά και από την πρακτική του Παύλου Πολάκη να σχολιάζει και να απαντά συνεχώς μέσω αναρτήσεων στο facebook.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντως, ζήτησε καλύτερη λειτουργία των κομματικών οργάνων και τόνισε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν συνιστούσε αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος.
Πάντως ενδεικτική της ενόχλησης Τσίπρα είναι και η σχετική αναφορά του, ότι δεν επιτρέπονται λάθη επικοινωνίας και πολιτικής που θολώνουν το στίγμα και τις αποφάσεις του κόμματος και δίνουν ευκαιρίες, όπως είπε, στην κυβέρνηση να βγαίνει από τη δύσκολη θέση. Μάλιστα, προανήγγειλε οργανωτική αναδιάταξη. «Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παράλληλα να πούμε ότι αποφασίστηκε η σύσταση ενός άτυπου πειθαρχικού οργάνου προκειμένου να εξετάζονται δηλώσεις που είναι εκτός γραμμής. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν δημιουργηθεί αρκετές εσωκομματικές τριβές. Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία χαρακτήρισε «άπατρι και διεθνιστή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκαλώντας αντιδράσεις στελεχών όπως ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Μπίστης αλλά και στελέχη των «53». Στη συνέχεια, το «άδειασμα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην επιλογή Τσίπρα να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για πολιτική απάτη, πυροδότησε νέες αντιπαραθέσεις, με τον Παύλο Πολάκη να απαντά στο facebook και την Ζαννέτ Τσίπρα (αδελφή του προέδρου του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) η οποία με ανάρτησή της στο Facebook, καλεί όποιον διαφωνεί με τη γραμμή να παραιτηθεί.
Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. τσίπρα:
«Όποιος έχει θέμα με την γραμμή απλά μπορεί να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης του. Τέλος και έλεος».

Share.

Comments are closed.