«Άδειασμα» Τσίπρα από Τσακαλώτο: Να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες

0

Σαφεστατες αιχμές κατά της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ως πολιτικό απατεώνα αφήνει με άρθρο του στο tvxs.gr, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, .
«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες» υποστηρίζει. Εξηγώντας δε την άποψή του, ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. «Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοί μας δεν είναι, και δεν θα μπορούσαν να είναι, απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο -πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών- και δεν είναι πειστική» τονίζει εμφατικά.
Οι συγκεκριμένες αναφορές αποτελούν σαφέστατη διαφοροποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την τακτική που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και από τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πολιτικό απατεώνα».
Την πρώτη φορά, στις 7 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, για τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Να τελειώνουν τα αστεία, να τελειώνει αυτό το παραμύθι».
Την δεύτερη φορά, στη συνέντευξη Τύπου από τη Θεσσαλονίκη την περασ,μενη Κυριακή είπε: «Ο χαρακτηρισμός της πολιτικής απάτης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στοιχειοθετείται, από την πολιτική του» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση και εξήγησε ότι «δεν είναι μόνο η Συμφωνία Πρεσπών. Ο άνθρωπος, και το ξέρουμε, δεν είχε ουσιαστική διαφωνία με την Συμφωνία των Πρεσπών, επέλεξε να διχάσει την κοινωνία για να κερδίσει ψήφους. Τώρα δίνει και μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας. Στο οικονομικό πεδίο, έταξε προεκλογικά ανάπτυξη και περισσότερες δουλειές και πριν έλθει η πανδημία, από το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχαμε ύφεση. Και στην πανδημία λέει ότι έχει δώσει 24 δισ ευρώ και έχει δώσει μόνο 4,6 δισ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».
Το απόσπασμα του άρθρου του Ευκλείδη Τσακαλώτου με υπότιτλο «15/9/2020 – Περί απάτης και απατεώνων» ΕΔΩ
Εκείνο όμως που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξε να δημοσιεύσει το άρθρο του στο οποίο αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα στην ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και όχι σε κάποιο από τα επίσημα ΜΜΕ του κόμματος, όπως η Αυγή. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κούλογλου είχε επιτεθεί πρόσφατα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν επέτρεψαν στο tvxs να κάνει ερώτηση στη ΔΕΘ επειδή ο ίδιος ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

Share.

Comments are closed.