Κορονοϊός: Σοβαρή καταγγελία ΟΙΕΛΕ για κρούσματα σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας!

0

Δυο κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον νέο ιό δύο εκπαιδευτικοί, καταγγέλλει η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) ότι βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, και σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, το σχολείο ετοιμάζεται να ανοίξει κανονικά.
Σύμφωνα πάντα με την ΟΙΕΛΕ, το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους στην Ομοσπονδία.
Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά «με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, ενώ δέχεται γονείς και μαθητές».

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για τα κρούσματα
«Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό ήρθε σε γνώση της Ομοσπονδίας μας. Δύο συνάδελφοι που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού, ωστόσο με κατάπληξη μάθαμε ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους μας. Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, δέχεται γονείς και μαθητές κ.λπ.
Είναι αυτονόητο ότι, βάσει των οδηγιών που ισχύουν, το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η  ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους.
Αναρωτιόμαστε εύλογα. Τα περίφημα «δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς»  έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων

Μάλιστα η ΟΙΕΛΕ αναφέρει με επόμενη ανακοίνωσή της ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για το περιστατικό κρουσμάτων εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ενημέρωσε «την Υφυπουργό Παιδείας, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο», αναφέροντας ότι «Προς το παρόν, και αναμένοντας ενδεχόμενες ενέργειες του σχολείου και των αρχών, η Ομοσπονδία δεν δίνει ακόμη το όνομα του εκπαιδευτηρίου στη δημοσιότητα»

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για τη διαδικασία ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών για τα κρούσματα
«Η Ομοσπονδία έχει αποστείλει για το περιστατικό διαπίστωσης δύο εκπαιδευτικών σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 επιστολές προς τον ΕΟΔΥ, την Υφυπουργό Παιδείας, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο, ενημερώνοντας για το γεγονός ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει λάβει κανένα μέτρο ασφαλείας και δεν έχει ενημερώσει γονείς, εκπαιδευτικούς και τις αρμόδιες αρχές. Ενημέρωσε, επίσης, ότι στο συγκεκριμένο σχολείο θα λάβουν χώρα εξετάσεις πιστοποίησης με την συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, γεγονός που γεννά ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.
Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την άμεση παρέμβασή τους για να διαφυλαχθεί η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών, καθώς δεν μπορεί να θυσιάζεται το δημόσιο συμφέρον στο βωμό του κέρδους. Προς το παρόν, και αναμένοντας ενδεχόμενες ενέργειες του σχολείου και των αρχών, η Ομοσπονδία δεν δίνει ακόμη το όνομα του εκπαιδευτηρίου στη δημοσιότητα

Share.

Comments are closed.