Ο Τραμπ τηλεφώνησε σε Μητσοτάκη και Ερντογάν για την ανατολική Μεσαόγειο

0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πρωθυπουργός Ελλάδος και Τουρκίας σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.
Χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους». Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και συζήτησαν για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν υποστήριξε στη συνομιλία του με τον Τραμπ ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιουργεί αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο.
Του υπογράμμισε, δε, ότι η Άγκυρα θα αποδείξει με «συγκεκριμένες ενέργειες» τη βούλησή της για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την έναρξη διαλόγου για το ζήτημα.

Share.

Comments are closed.