Εκπληκτικό: Ο Ερντογάν αναφέρεται στα τα ελληνικά νησιά «που τα έχασε» η Τουρκία, αν και είναι δίπλα της

0

Μια μυστηριώδης εξαγγελία έκανε προς το λαό της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εργοστασίου παραγωγής ηλιακής ενέργειας Kalyon Enerji, υποσχόμενος μάλιστα εκπλήξεις και ευχάριστα νέα την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή εκτόξευσε τα βέλη του εναντίος των Κεμαλιστών του CHP, τους οποίους κάλεσε να εξηγήσουν πώς χάθηκαν τα νησιά του Αιγαίου για την Τουρκία, που όπως είπε είναι σε απόσταση να ρίξεις μία πέτρα από την Τουρκία.
Ποιά όμως είναι η «ευχάριστη» έκπληξη που θα ανακοινώσει την Παρασκευή δεν είπε ο κ. Ερντογάν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι έχει να κάνει με τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα σήμερα Τετάρτη είπε πως ο αγώνας της Τουρκίας σε ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη είναι ένας αγώνας για το μέλλον της.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε μάλιστα, πως την ερχόμενη Παρασκευή, η κυβέρνηση θα δώσει ένα καλό νέο στον λαό της Τουρκίας, αναφέροντας συγκεκριμένα: «πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία».
Συνεχίζοντας ο ίδιος ανέφερε, «Όσο δίνουμε σημαντικούς αγώνες για να προστατέψουμε την πατρίδα μας είναι το ίδιο σημαντικό να αμυνθούμε και να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα. Όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο».
«Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό. Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τι δουλειά έχουμε στην Ανατ. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν καλά. Ο αγώνας της Τουρκίας από την Ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης πως «όσο μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουμε για την προάσπιση της πατρίδας μας άλλο τόσο σημαντικές είναι κι εκείνες για την προάσπιση της γαλάζιας πατρίδας μας» προσθέτοντας πως «πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά. Και σήμερα με την ίδια ειλικρίνεια κινούμαστε με τον ιδιο τρόπο. Και απο τους ομολόγους μας περιμένουμε κινήσεις που να μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».
«Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό πως χάσαμε απο το χέρι μας τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση για να πετάξει κάποιος μια πέτρα» σχολίασε καταλήγοντας

  • Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ της τούρκικης εφημερίδας Hurriyetμε τίτλο «Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Cuma günü bir müjde vereceğiz, yeni bir dönem açılacak’», στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.