Εγκύκλιος για απασχόληση των μαθητών, απαλλαγμένων από τα Θρησκευτικά

0

Οι μαθητές/τριες που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει να περιφέρονται εντός ή εκτός σχολείου ή να απουσιάζουν (αδικαιολόγητα), αλλά θα πρέπει να απασχολούνται με απόφαση διευθυντή και συλλόγου διδασκόντων, τονίζεται σε εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.
Στην συγκεκριμένη εγκύκλιο που ρυθμίζει το ζήτημα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών και έχει ήδη αποσταλεί  στις σχολικές μονάδες, περιλαμβάνονται οδηγίες για την απασχόληση των μαθητών που απαλλάσσονται από το μάθημα.
«Οι μαθητές/τριες που απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιφέρονται εντός ή εκτός του σχολείου ή να απουσιάζουν (αδικαιολόγητα), αλλά να απασχολούνται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα εγκύκλιο», σημειώνεται στην εγκύκλιο.
Αναφορικά με την απασχόληση των μαθητών διευκρινίζεται ότι: «ο/η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Διδασκόντων/ουσών αποφασίζουν κατά περίπτωση για τον τρόπο που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι/ες μαθητές/τριες, συντάσσοντας σχετική πράξη (διαφορετικό διδακτικό αντικείμενο σε άλλο τμήμα της ίδιας τάξης, ερευνητική δημιουργική δραστηριότητα κ.α.) και έχοντας την πλήρη ευθύνη. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη τάξη λειτουργεί μόνο με ένα τμήμα, οι μαθητές/τριες αυτοί/ές παρακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καθορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών».

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner