Σοφία Πουλοπούλου*: Η Πολιτική ΝΔ ισοπεδώνει τη Δημόσια Εκπαίδευση

0

Την αναστολή λειτουργίας 56 Δημοτικών Σχολείων και 69 Νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2020 – 2021, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής και Ημαθίας, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.
Την ίδια ώρα που η γειτονική Ιταλία, ιδρύει από την άνοιξη νέα σχολεία και μειώνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στο μισό για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η δική μας κυβέρνηση αυξάνει τον αριθμό μαθητών σε 26 με μοναδικό στόχο τη μείωση προσλήψεων εκπαιδευτικών
Η «αναστολή λόγω μη ύπαρξης κτηρίων», η «ακαταλληλότητα κτηρίου» εν έτη 2020 αποτελεί ντροπή και ευθύνη της πολιτείας, η οποία υποβαθμίζει και εγκαταλείπει συστηματικά τη δημόσια παιδεία, στερώντας το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση, ενισχύοντας τις κοινωνικές ανισότητες.
Οι ευθύνες του Υπουργείου και των Δήμων είναι μεγάλες. Από τη μία προσπαθούν δήθεν για την δίχρονη προσχολική αγωγή και από την άλλη αφήνουν τα κτήρια να ερημώνουν, μέχρι να κλείσουν οι σχολικές μονάδες.
Δεν φτάνουν οι 500.000 και πλέον νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό, δεν αρκεί η υπογεννητικότητα και το τεράστιο δημογραφικό ζήτημα που απειλεί τη χώρα μας, με συρρίκνωση στο μισό του πληθυσμού της μέχρι το 2100, φροντίζουν να ερημώσει και η επαρχία, αναστέλλοντας σχολικές μονάδες λόγω «μικρού αριθμού μαθητών».
Αυτή είναι η συστηματική προσπάθεια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση της δημόσιας παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Μετά το Νομοσχέδιο «Καινοτομίας» της Κυβέρνησης για την Παιδεία, περνάμε λοιπόν στην «προοδευτική» εφαρμογή της πολιτικής της:
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΦΕΚ με αριθμό  3190/3-8-2020, πρόκειται για τα εξής Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ανά Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Δείτε το ΦΕΚ 3190/3-8-2020 με θέμα: «Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Κεντρικής Μακεδονίας για το σχολικό έτος 2020 – 2021»

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια  εκπαιδευτικός στη Σύρο, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Δη.Συ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 53 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.