Παύλος Χρηστίδης: Η Τουρκία στέκεται εμπόδιο στην ειρηνική γειτνίαση

0

Η Χαριλάου Τρικούπη κρατάει ψηλά στην ατζέντα της τα εθνικά θέματα και γι’ αυτό δεν κουράζεται να ζητά εθνική στρατηγική για μπορούν να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο.
Εκτιμώντας ότι η Τουρκία λειτουργεί βάσει οργανωμένου σχεδίου εναντίον της χώρας μας, έχοντας ως στόχο το ορόσημο του 2023, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε ως επιτακτικό να ορίσουμε την Εθνική μας Στρατηγική και να δούμε τι κάνουμε εμείς ως Ελλάδα απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας.
«Εμείς την τελευταία δεκαετία χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία σαν χώρα να οργανωθούμε οικονομικά και εθνικά. Δυστυχώς, αναλωθήκαμε σε ψευτοδιχασμούς και ψευτοδιλήμματα, χάσαμε πολλές ιστορικές ευκαιρίες και αφήσαμε την οικονομία να παραπαίει και την κοινωνία να αποδομείται. Χάσαμε το τρένο που περνούσε μέσα από την Ευρώπη και οδηγούσε στην ανάπτυξη και στην ευημερία», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 6.00» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, ζητώντας αυτό να γίνει «μάθημα» και την επόμενη δεκαετία να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει ξανά και να γίνει κυρίαρχη, αυτοδύναμη, ανεξάρτητη οικονομικά με εθνική στρατηγική, σχέδιο και γνήσιο πατριωτισμό. «Την προηγούμενη δεκαετία μας χώρισαν κάποιοι σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, προδότες και γερμανοτσολιάδες, και 10 χρόνια μετά, όλοι αυτοί οι «τιμητές» υπέγραψαν μνημόνια και ακολούθησαν την ίδια πολιτική δηλητηριάζοντάς την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας , την ώρα που οι γείτονες οργανώνονταν στρατιωτικά και οικονομικά, εκμεταλλευόμενοι την εθνική μας εσωστρέφεια και τον εθνικό μας διχασμό», είπε, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι είχαν άπλετο χρόνο να εξυφάνουν τα ‘επικίνδυνα’ σχέδια και την στρατηγική τους εναντίον μας.
Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι το 2023 είναι ημερομηνία ορόσημο για την Τουρκία, και γύρω από αυτό χτίζει την στρατηγική και την κλιμάκωση των απειλών της εναντίον της χώρας μας. «Το ζήτημα είναι τι κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή που παραβιάζει επανειλημμένα και εξελικτικά το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμφωνίες και απροκάλυπτα επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης», τονίζει ο κ. Χρηστίδης, καταλογίζοντας στην Τουρκία ότι δεν επιθυμεί την ειρηνική γειτνίαση στην ευρύτερη περιοχή, και για αυτό στέκεται εμπόδιο σε μία τέτοια εξέλιξη. Επιπλέον τόνισε ότι στο Κίνημα Αλλαγής ζητούν μέτρα και κυρώσεις άμεσα, εναντίον της Τουρκίας, καλώντας και την ΕΕ να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Όσο για το ενδεχόμενο παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, τότε ο κ. Χρηστίδης ήταν παραπάνω από ξεκάθαρος. «Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική».

Αναλυτικά η συνέντευξη ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.