ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023: «Προχθές» νέα Υπηρεσία Δόμησης στο Χαλάνδρι!

0

Στην ανάγκη δημιουργίας Νέας Υπηρεσίας Δόμησης-Πολεοδομίας στο Χαλάνδρι, αναφέρεται ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023», δημοτικός σύμβουλος Μάνος Κρανίδης, με ανακοίνωσή του καθότι την θεωρεί ως κρίσιμη ανάγκη για τους κατοίκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«“Προχθές” νέα Υπηρεσία Δόμησης –Πολεοδομία στο Χαλάνδρι!
Διαχρονικά ο Δήμος του Χαλανδρίου, μαζί με άλλους 7 Δήμους, εξυπηρετείται από την Πολεοδομία, παλαιότερα της Νομαρχίας και σημερινή Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα ο Δήμος Χαλανδρίου, ένας από τους μεγαλύτερους, αφορά περίπου το 40% της σημερινής δραστηριότητας. Εδώ και αρκετά έτη η Υπηρεσία Δόμησης Αγίας Παρασκευής δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σωστά τους πολίτες και επαγγελματίες όλων των Δήμων και ειδικά του Χαλανδρίου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά προβληματική έως απελπιστική. Η υπηρεσία είναι αποδεκατισμένη χωρίς επαρκείς υποδομές, χώρους και τεχνολογία, υποστελεχωμένη με τον ελάχιστο, εξαιρετικά περιορισμένο, αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού να υλοποιεί τις αρμοδιότητες με μεγάλη δυσκολία και πίεση χρόνου.  Η σημαντική προσωπική φιλότιμη προσπάθεια των περισσοτέρων στελεχών της Υπηρεσίας Δόμησης δεν φτάνει ούτε κατ’ ελάχιστο.
Η πολιτεία έχει ξεκαθαρίσει εδώ και 10 έτη ότι κάθε Δήμος πρέπει νομοθετικά και λειτουργικά να έχει την δική του Υπηρεσία Δόμησης, τακτική που είναι εφικτή αφού και οι υποδομές μπορούν να δημιουργηθούν και το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό να ευρεθεί και να προσληφθεί. Η Δημοτική Αρχή όφειλε εδώ και καιρό, στη διάρκεια της 6ετούς θητείας της, να έχει δρομολογήσει την δημιουργία μιας πρότυπης Υπηρεσίας Δόμησης Χαλανδρίου. Έχει ήδη φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να αποκτήσει ο Δήμος Χαλανδρίου μια πρότυπη Υπηρεσία Δόμησης με δυνατή ομάδα εξειδικευμένων στελεχών, κτιριακή, τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την καλύτερη και ορθή εξυπηρέτησή των συμπολιτών μας και επαγγελματιών, και την υποστήριξη της αναπτυξιακής, κατασκευαστικής, οικοδομικής, πολεοδομικής κρίσιμης διαδικασίας στο Χαλάνδρι. Στο τέλος Οκτωβρίου 2020 ο χρόνος και τυπικά τελειώνει και η συμβολική καταδίκη και παράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επαρκεί ούτε κατ’ ελάχιστο.
Για αυτό η Δημοτική Αρχή οφείλει «προχθές» να προχωρήσει στην δημιουργία Νέας Υπηρεσίας Δόμησης και άμεσα να ξεκινήσει το έργο δημιουργία της που απαιτεί πολύ καλή οργάνωση και προετοιμασία.
Αναμένουμε πρωτοβουλίες, δικαιολογίες για περαιτέρω αδράνεια δεν υπάρχουν, ο χρόνος τελείωσε προ πολλού!
Είναι ένα θέμα κοινής λογικής, με ευρεία συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί το Χαλάνδρι αξίζει και μπορεί επιτέλους να έχει μια πρότυπη Υπηρεσία Δόμησης, μια σημαντική δομή ανάπτυξης.
Εκ μέρους της Δημοτικής Ομάδας
».

Share.

Comments are closed.