Βριλήσσια: Επίθεση Μανιατογιάννη στον Ντινόπουλο για το λεύκωμα των Βριλησσίων – Νόμιμα και me διαφανή τρόπο έγινε η ανάθεση

0

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα της έκδοσης ιστορικού λευκώματος με αφορμή τα 70 χρόνια λειτουργίας του Δήμου Βριλησσίων.
Η ανάθεση της έκδοσής του σε συγκεκριμένο ανάδοχο προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του πρώην δημάρχου Αργύρη Ντινόπουλου, που ζήτησε την ακύρωση της σχετικής ανάληψης του έργου από τον ανάδοχο, οδηγώντας τον δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη να κάνει λόγο για «ψεύδος, λαϊκισμό και κιτρινισμό».
Μάλιστα η δημοτική Αρχή Βριλησσίων ισχυρίζεται ότι «η “ανάθεση” της δημιουργίας και εκτύπωσης του λευκώματος, έγινε κατόπιν δημόσιου συνοπτικού διαγωνισμού, με απόλυτα νόμιμο και Διαφανή τρόπο, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, κάτι το οποίο άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Ντινόπουλος».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει της διοίκησης του Δήμου:
«Επιτέλους, τέλος στον ανέξοδο λαϊκισμό του κ. Α. Ντινόπουλου
Με πρόσχημα τη δημιουργία ενός ιστορικού λευκώματος, με αφορμή τα 70 χρόνια λειτουργίας του Δήμου μας, ο κ. Α. Ντινόπουλος με δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα του, vrilissiapress.gr, προσπάθησε να «θεμελιώσει» σκάνδαλο, ζητώντας την ακύρωση του επειδή δεν του «αρέσει» ο ανάδοχος που θα το δημιουργήσει, ο οποίος τυγχάνει να είναι πρώην συνεργάτης του!
Ενημερώνουμε τους δημότες ότι η «ανάθεση» της δημιουργίας και εκτύπωσης του λευκώματος, έγινε κατόπιν δημόσιου συνοπτικού διαγωνισμού, με απόλυτα νόμιμο και Διαφανή τρόπο, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, κάτι το οποίο άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Ντινόπουλος.
Για τους δικούς του λόγους, όμως, εκ των υστέρων και μόλις προέκυψε ως μειοδότης ανάδοχος, εκδοτική εταιρεία ιδιοκτησίας παλιού του γνώριμου – υποψηφίου σε ψηφοδέλτιό του, ζήτησε την ακύρωση της διαδικασίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ντινόπουλος:
δεν προσκόμισε στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι ο μειοδότης αδυνατεί να υλοποιήσει το έργο, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν ευθύς αμέσως από τον Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, ο οποίος δεσμεύτηκε να τα εξετάσει και να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες.
επέμενε, αοριστολογώντας, να ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει για την εκ των υστέρων ακύρωση του διαγωνισμού, κάτι το οποίο, τελικώς δεν έγινε αποδεκτό από τους δημοτικούς συμβούλους.
επιχείρησε, ακόμη, να εμφανίσει ως «σκηνοθετημένη» την απουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Λύτρα, προκειμένου να προεδρεύσει η πλειοψηφούσα σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος κ. Β. Αρσένη, για να «καθαρίσει την υπόθεση» του… λευκώματος! Το ψεύδος, ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έφθασε πλέον στον υπέρτατο βαθμό, καθώς αυτό που ξέχασε να πει ο κ. Ντινόπουλος είναι ότι απουσίαζε και ο Αντιπρόεδρος του Σώματος, ο οποίος ανήκει στην παράταξη του και ότι κατά συνέπεια, εκ του νόμου, προήδρευσε ο πλειοψηφών σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.
Ο κ. Ντινόπουλος σήμερα, συνεχίζει να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, φτάνοντας μάλιστα να εκτοξεύει απειλές κατά της δημοτικής αρχής εάν αυτή δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του.
Κύριε Ντινόπουλε, επιτέλους βάλτε ένα φρένο. Υπάρχουν και όρια στον λαϊκισμό, τα επικοινωνιακά σόου και τις αναίτιες προσωπικές επιθέσεις. Οι πολίτες των Βριλησσίων, δεν έχουν ανάγκη την μικροπολιτική σας νοοτροπία. Μην τους προσβάλλετε άλλο.»

Share.

Comments are closed.