Η αναβάθμιση του χώρου των Δικαστηρίων στο επίκεντρο της συνάντησης Κώστα Λύρου και Κώστα Τσιάρα

0

Συνέχισε τις επαφές του στην Αθήνα με διάφορα κυβερνητικά στελέχη ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.
Αυτή την φορά αντικείμενο ήταν η ανάπλαση του χώρου ανάμεσα στο Δικαστικό Μέγαρο και το υπό ανακατασκευή νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας και παρεπόμενα η αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Κώστα Τσιάρα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου περιέγραψε την σημερινή εικόνα και την αναγκαιότητα να γίνει γρήγορα η μελέτη και ακολούθως η παρέμβαση καθώς το 2021 μπαίνει σε λίγους μήνες και η Ιερή Πόλη φιλοδοξεί να είναι επίκεντρο των εορτασμών.
Ο υπουργός άκουσε προσεκτικά τον Δήμαρχο και δεσμεύτηκε για την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης από το Υπουργείο για να αναζητηθούν στη συνέχεια πόροι από την Περιφέρεια ή αλλού.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Κώστας Λύρος τόνισε: «Είχαμε μια φιλική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό κ. Τσιάρα. Του τόνισα ότι το Μεσολόγγι ως εμβληματική πόλη των εορτασμών του 2021 και με δεδομένη την αναβάθμιση της περιοχής με το νέο Μουσείο χρήζει συνοδευτικών παρεμβάσεων που θα δώσουν άλλη αισθητική στο χώρο και θα τον κάνουν περισσότερο προσιτό και επισκέψιμο σε ντόπιους και επισκέπτες. Με την εκπόνηση της μελέτης κάνουμε ένα σημαντικό βήμα και προχωρούμε γρήγορα για το επόμενο».

Share.

Comments are closed.