Ο Απόστολος Δοξιάδης για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους 8 Τούρκους αξιωματικούς: «να γίνει αυτό που έπρεπε» είναι η ωμη φρίκη σε πέντε λέξεις

0

Γράφει ο Απόστολος Δοξιάδης στο facebook σχετικά με όσα δήλωσε ο Eυάγγελος Αποστολάκης, που τότε, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήταν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σχετικά με τις ενέργειες που προσπαθούσαν να κάνουν τότε, αναφορικά με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που προσπάθησαν και πέτυχαν, χρησιμοποιώντας ένα ελικόπτερο, να το σκάσουν από την Τουρκία και να έρθουν στην Ελλάδα, για να σωθούν από τον Σουλτάνο.
«Aνατριχιαστική η αποψινή δήλωση του Eυάγγελου Αποστολάκη, που ήταν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επί Συριζανέλ, την 15η Ιουλίου 2016. Όλη η απανθρωπιά του τότε ελληνικού καθεστώτος σε μια αφήγηση για την αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση της άφιξης του ελικοπτέρου με τους Οκτώ.
“Να γίνει αυτό που έπρεπε”, καταλήγει ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ. Και εννοεί να είχαμε στείλει αυτούς που ήρθαν ικέτες στα χώματά μας, άκλαφτους και αδιάβαστους, στον χαμό τους. Πριν προλάβουν να ζητήσουν άσυλο. “Αλλά,” δηλώνει με κάποια πίκρα, “είχε μπει και η δικαιοσύνη στη μέση…”
Έτσι αποκαλύπτεται όλη η φρίκη της ιστορίας, που την επόμενη μέρα κορυφώθηκε με το τάξιμο του Τσίπρα στον Ερντογάν, ότι θα στείλει πίσω τους Οκτώ με συνοπτικές διαδικασίες. Παράνομα. Αντισυνταγματικά. Απάνθρωπα.
“…Να γινόταν αυτό που έπρεπε.” Τόσο απλά. Τόσο ωμά. Τόσο κυνικά. Τόσα φρικιαστικά.
Το σχετικό κομμάτι της δήλωσης: “Ακόμα και τη στιγμή που ήρθε το ελικόπτερο με τους 8 έγινε μία προσπάθεια να επιστρέψει το ελικόπτερο πίσω, αλλά είχαν χαθεί οι επικοινωνίες. Όταν έγινε η προσγείωση του ελικοπτέρου προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ακάρ, γιατί θα είχε κλείσει το θέμα πολύ πιο ομαλά (!) Δεν απέδωσε αυτό. Όταν μου ζήτησε ο Ακάρ να γυρίσουν οι 8 στην Τουρκία είχε εξελιχθεί η κατάσταση, είχαν συλληφθεί, είχαν μπει στη διαδικασία του ασύλου, είχε μπει η δικαιοσύνη στη μέση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα. Το θέμα ήταν εκείνη τη στιγμή, πριν γίνουν αποδεκτοί, να υπήρχε κάποια συνεννόηση και να γινόταν αυτό που έπρεπε.”»


Η Συγκλονιστική αποκάλυψη Αποστολάκη
Το παρασκήνιο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία και της παρ’ ολίγον… εμπλοκής της Ελλάδας αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και για όσα έγιναν τέσσερα χρόνια πριν, στη διάρκεια του τουρκικού πραξικοπήματος, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

«Είχαμε την πληροφορία ότι σχεδιάζεται πραξικόπημα από το μεσημέρι. Ότι έγινε μία συνάντηση του Ακάρ με τον διευθυντή της ΕΥΠ που του είπε ότι ακούγεται αυτό. Φώναξε τους αρχηγούς, τους είπε για το ενδεχόμενο, και εκείνοι δεν ήξεραν τίποτα. Το βράδυ που άρχισε να εξελίσσεται το πραξικόπημα, προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν υπήρχαν τηλέφωνα. Παρακολουθούσαμε τις κινήσεις του Ερντογάν, ξέραμε ότι είναι σε ένα ξενοδοχείο και κάποια στιγμή είδαμε και ένα αεροπλάνο το οποίο ερχόταν να τον παραλάβει”, είπε ο κ. Αποστολάκης.
Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει το αν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει ελικόπτερο στην Τουρκία να παραλάβει τον Ερντογάν, αν αυτό κρινόταν αναγκαίο.
“Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη, γιατί υπήρχε περίπτωση να εξελιχθεί το πραξικόπημα και να έχουμε διαρροές, να προσπαθούν να έρθουν άνθρωποι στην Ελλάδα προκειμένου να ξεφύγουν ή σαν αντίδραση στις εσωτερικές υποθέσεις. Εκείνο το βράδυ είχαμε μια καλή κινητοποίηση. Ο στόλος ήταν όλος έξω. Οι πληροφορίες ήταν αρχικά ότι το πραξικόπημα είχε πετύχει και ο Ερντογάν είχε χάσει, και από το βράδυ και μετά άρχισε να ανατρέπεται η κατάσταση” είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το αν ο Ερντογάν γνώριζε εκείνο το βράδυ ότι η Ελλάδα μπορούσε να τον διασώσει αν χρειαζόταν, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι “όχι δεν μπορώ να το διαβεβαιώσω, ούτε να το διαψεύσω. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας αν χρειαζόταν κάτι να γίνει. Νομίζω ότι τηρήσαμε μια πολύ καλή στάση στην υπόθεση”.
Κάναμε προσπάθεια να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους 8
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα (η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑΝΕΛ) ήταν έτοιμη να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους 8 που έφτασε στη χώρα μας, κάτι που δεν κατέστη δυνατό καθώς δεν υπήρχε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά.

«Ακόμα και τη στιγμή που ήρθε το ελικόπτερο με τους 8 έγινε μία προσπάθεια να επιστρέψει το ελικόπτερο πίσω, αλλά είχαν χαθεί οι επικοινωνίες. Όταν έγινε η προσγείωση του ελικοπτέρου προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ακάρ, γιατί θα είχε κλείσει το θέμα πολύ πιο ομαλά. Όταν μου ζήτησε ο Ακάρ να γυρίσουν οι 8 στην Τουρκία είχε εξελιχθεί η κατάσταση, είχαν συλληφθεί, είχαν μπει στη διαδικασία του ασύλου, είχε μπει η δικαιοσύνη στη μέση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα. Το θέμα ήταν εκείνη τη στιγμή, πριν γίνουν αποδεκτοί, να υπήρχε κάποια συνεννόηση και να γινόταν αυτό που έπρεπε», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Share.

Comments are closed.