Hurriyet: Οι αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας θα καλυφθούν με ειδική τεχνολογία και φωτισμό – Θα βγάζουν τα παπούτσια τους οι επισκέπτες

0

Αυτό Θα γίνει μετά την απόφαση να μετατραπεί ο ναός της Αγίας Σοφίας, το ιστορικό σύμβολο της χριστιανοσύνης, σε τζαμί.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες.
Αυτό σημαίνει ότι και οι επισκέπτες πλέον στην Αγία Σοφία, θα πρέπει για να μπούνε στο ναό να βγάζουν τα παπούτσια τους.
Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, η πρώτη προσευχή, μετά τις εξελίξεις αυτές σχετικά με την Αγία Σοφία, θα γίνει στις 24 Ιουλίου. «Η Αγία Σοφία θα αρχίσει να λειτουργεί ως τζαμί μετά από 86 χρόνια. Εύχομαι αυτή η απόφαση να είναι επωφελής για όλη την ανθρωπότητα. Οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτές σε όλους», είπε ο Ερντογάν.

  • Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της δημοσιογράφουGizem KARAKIŞ της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet με τίτλο «86 yıl sonra Ayasofya’da ilk ibadet böyle olacak », στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.