Χαλάνδρι σε Δράση: Ερωτήματα για τα χρέη εκμίσθωσης του Κεντρικού πάρκινγκ και του αναψυκτηρίου στο Ν. Πέρκιζας

0

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση», με επικεφαλής τον Γιώργο Κουράση, αναφέρεται στα χρέη από την εκμίσθωση του κεντρικού πάρκινγκ και του αναψυκτηρίου στο γήπεδο Ν. Πέρκιζας, τα οποία φτάνουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της συνδυασμού «Χαλάνδρι Σε Δράση»
«Μετά από ερωτήσεις μας προς τη Διοίκηση του Δήμου όσον αφορά τις μισθώσεις του κεντρικού πάρκινγκ και του αναψυκτηρίου στο γήπεδο Ν. Πέρκιζας λάβαμε τις εξής απαντήσεις:

  • η πρώτη επιχείρηση χρωστάει στον Δήμο μας ενοίκια ύψους 380.000€ και 20.000€ στη ΔΕΗ
  • η δεύτερη επιχείρηση χρωστάει στον Δήμο μας ενοίκια ύψους 38.000€

Τα χρέη προς τον Δήμο φτάνουν σχεδόν 500.000€ , είναι σύνολο ενοικίων περισσότερου του ενός έτους. Μάλιστα για το αναψυκτήριο στο γήπεδο Ν. Πέρκιζας μόλις προ ολίγων ημερών ο Δήμος προχώρησε εκ νέου σε νέα διαδικασία μίσθωσης με το ίδιο ενοίκιο.  Τα ερωτήματα που θέτουμε ως συνδυασμός αλλά και ως απλοί δημότες είναι:

  • Από τη στιγμή που υπήρχε χρέος γιατί το αφήσατε να εκτοξευθεί και δεν ξεκινήσατε νωρίτερα τις νομικές διαδικασίες ;
  • Η διοίκηση τί έπραξε τόσο καιρό ώστε να διασφαλίσει ότι θα εισπράξει τα ενοίκια ;
  • Γιατί η αγωγή για το χώρο του πάρκινγκ έγινε με τόσο μεγάλη καθυστέρηση;
  • Με αυτό τον τρόπο υπερασπίζεται η διοίκηση του Δήμου τα συμφέροντα των δημοτών ;

Και τούτο ασφαλώς προέκυψε από τα υψηλά μισθώματα για τους συγκριμένους χώρους χωρίς την απαιτούμενη διασφάλιση του Δήμου για την είσπραξή τους.

Ενημερωθήκαμε ότι έγιναν αγωγές προς τους μισθωτές, αγωγές οι οποίες έγιναν αφού τα χρέη είχαν εκτοξευθεί, αγωγές οι οποίες στην καλύτερη των περιπτώσεων θα εκδικαστούν σε αρκετά χρόνια.
Καλούμε τον κύριο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΦΛΥΑ Α.Ε. να μας απαντήσουν επιτέλους μετά από 6 μήνες που έχουμε καταθέσει εγγράφως τα ερωτήματα μας σχετικά με τις καταβολές των μισθωμάτων από τους ενοικιαστές όλων των Δημοτικών ακινήτων. Αλήθεια τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάζεστε για να απαντήσετε σε απλές ερωτήσεις; Φόρτος εργασίας ονομάζεται ή απλά κωλυσιεργείτε εντέχνως ;
Μισό εκατομμύριο ευρώ δε τα λες και λίγα κύριε Δήμαρχε..»

Share.

Comments are closed.