Συνάντηση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

0

Οι προτάσεις της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.) με στόχο την ισχυροποίηση του θεσμού της αυτοδιοίκησης αλλά και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την καταστατική θέση των αιρετών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ΕΝ.Δ.Α και με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των προτάσεων θεσμικού χαρακτήρα που κατέθεσε η ΕΝ.Δ.Α. στον Υπουργό Εσωτερικών και εκ μέρους της ΕΝ.Δ.Α μετείχαν: ο πρόεδρός της κ. Παύλος Καμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Ένωσης Β. Γιαννακόπουλος, οι αντιπρόεδροι της Ένωσης Κ. Αναστόπουλος και Κ. Μακρινόρης και τα μέλη του Δ.Σ. Α. Σύρμας και Δ. Μούρτζης.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ισχυρή προκειμένου να μπορεί να προσφέρει ωφέλιμες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και να συνεχίσει να αποτελεί εγγυητή της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε την ξεκάθαρη βούλησή του να συμβάλλει στην προώθηση πολλών από τις προτάσεις που του αναπτύχθηκαν. «Σε συνεργασία με τους Δημάρχους θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια για μία ριζική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση με στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού και τη διευκόλυνση του έργου των αιρετών, για να γίνουν πιο  χρήσιμοι για τους πολίτες. Σε περιόδους κρίσης η αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών. Ενωμένοι θα οδηγήσουμε το θεσμό σε μία νέα ελπιδοφόρα εποχή».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάχης κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος αφού επισήμανε την ουσιαστική συμβολή στην μεταρρυθμιστική αυτή προσπάθεια του Περιφερειάρχη Αττικής με την πολυετή γνώση και εμπειρία που έχει ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «απαιτείται ουσιαστική μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης με μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων και με απώτερο στόχο να παρέχει με πιο αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο υπηρεσίες προς τους πολίτες,  αλλά και να  διαμορφωθεί ένα πιο ασφαλές και βιώσιμο περιβάλλον για τους αιρετούς, διευκολύνοντας το έργο τους».

Share.

Comments are closed.