Με εντολή εισαγγελέα χορηγείται η Εκτίμησης Αντικτύπου για τη ζωντανή αναμετάδοση, από το Υπουργείο Παιδείας, στη ΔΟΕ

0

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) ζήτησε και έγινε αποδεκτό από τον εισαγγελέα, να της χορηγηθεί η Εκτίμησης Αντικτύπου από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τη σχολική αίθουσα
Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ, αναφέρει ότι είχε καταθέσει αίτημα για τη χορήγηση της Εκτίμησης Αντικτύπου στο οποίο μέχρι και σήμερα το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί.
Έτσι τώρα που εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία, το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο να χορηγήσει αυτό το έγγραφο. Να επισημάνουμε επιπλέον ότι η ΔΟΕ έχει ήδη καταθέσει προσφυγή προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά της τροπολογίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΟΕ:
«Κατατέθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας,  η εισαγγελική παραγγελία η οποία εκδόθηκε έπειτα από αίτημα του Δ.Σ. για τη χορήγηση της Εκτίμησης Αντικτύπου που αφορά στη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τη σχολική αίθουσα.

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε ζητήσει με το α. π. 560/18-5-2020 έγγραφό του από το Υπουργείο Παιδείας να του χορηγηθεί αντίγραφο της Εκτίμησης Αντικτύπου αίτημα στο οποίο μέχρι και σήμερα το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο των αποφάσεών του έχει ήδη προχωρήσει στην κατάθεση της προσφυγής προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά της τροπολογίας και της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τη σχολική αίθουσα.»

Share.

Comments are closed.