Περιφέρεια Αττικής: Ομαλοποιείται η διαδικασία απόκτησης αδειών οδήγησης γιατί αυξήθηκαν οι επιτροπές

0

Ομαλοποιείται η διαδικασία των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης και περιορίζεται σημαντικά η αναμονή υποψηφίων οδηγών που σημειώθηκε μετά την 11 Μαΐου 2020 οπότε και ξεκίνησε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του COVID-19. Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, αυξήθηκαν όλες οι επιτροπές εξετάσεων προκειμένου οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας να εξυπηρετήσουν άμεσα τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ειδικότερα, λόγω της υποχρεωτικής μείωσης κατά 50% του αριθμού των υποψηφίων στις θεωρητικές εξετάσεις, με σχετικές αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, διπλασιάστηκε και σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλασιάστηκε το πλήθος των διενεργούμενων εξετάσεων σε ημερήσια βάση. Για το σκοπό αυτό αξιοποιείται υπερωριακά το ανθρώπινο δυναμικό των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, αυξήθηκαν και οι επιτροπές δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών με το σύνολο των πιστοποιημένων εξεταστών να συμμετέχουν είτε ως τακτικά, είτε ως αναπληρωματικά μέλη.
Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αρτιότητας της διαδικασίας των εξετάσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος:

  • θεσπίστηκε το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης μετά από εισήγηση της Περιφέρειας Αττικής (νόμος 4663/2020) και ήδη χορηγείται στους επιτυχόντες οδηγούς
  • καθιερώθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των αδειών οδήγησης στις οικίες των ενδιαφερομένων,
  • διεκπεραιώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ σχεδόν 100.000 εκκρεμείς υποθέσεις αδειών οδήγησης από το 2018!
  • μειώθηκε δραστικά ο χρόνος ανταπόκρισης σε αιτήματα που υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ, ενώ
  • σύντομα πρόκειται να αναληφθούν νέες δράσεις αλλά και θεσμικές πρωτοβουλίες, ώστε να πετύχουμε λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.  
Share.

Comments are closed.