Ξάνθη: Κλειστά για 10 ημέρες 5 δημοτικά σχολεία κι ένα νηπιαγωγείο – Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί

0

Κλειστά για τις επόμενες 10 ημέρες θα παραμείνουν 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ένας εκπαιδευτικός αγγλικών από τον Εχίνο. Εξ αιτίας αυτού του 80 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα.
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα fonitisxanthsis, το βράδυ της Τρίτης στον δήμο Ξάνθης, αλλά και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμανε συναγερμός, καθώς ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έπειτα από συμπτώματα τα οποία παρουσίασε τη Δευτέρα και τεστ το οποίο έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για τα:

  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης
  • 15ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης
  • 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης
  • 20ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

Τελικά, με απόφαση υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ, για 10 ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα 4 σχολεία στα οποία δίδασκε ο εκπαιδευτικός που διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19.
«Όλοι οι εκπαιδευτικοί, περίπου 80 άτομα μπήκαμε σε δεκαήμερη καραντίνα, κάναμε το τεστ και θα το επαναλάβουμε, ενώ και τα τέσσερα σχολεία θα μείνουν κλειστά. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ευχόμαστε να μην υπάρξει συνέχεια», δήλωσε στο ethnos.gr, ο Φάνης Παπαδάκης, υποδιευθυντής στο 20ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο εκπαιδευτικός των Αγγλικών είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, γι’ αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Την ίδια ώρα, κλειστά θα παραμείνουν κλειστά και το Μειονοτικό Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας, του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού από τις 9 έως και τις 19 Ιουνίου, καθώς μία δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.
Με  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2215 – 09.06.2020, επιβλήθηκε το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών σχολικών μονάδων του δήμου Τοπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για το χρονικό διάστημα από 9/6/2020 έως και 19/6/2020.

Share.

Comments are closed.