Χτύπησε και πάλι το κουδούνι σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

0

Επαναλειτουργούν από σήμερα, μετά από τρεις περίπου μήνες τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και τα ειδικών σχολείων όλης της χώρας.
Η πρώτη ημέρα είναι αφιερώνεται στην επεξήγηση των κανόνων υγιεινής και μέτρων προφύλαξης του ΕΟΔΥ.
Σε όσα σχολεία τα τμήματα υπερβαίνουν τους 15 μαθητές έχουν συγκροτηθεί υποτμήματα και αυτές οι τάξεις λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή το ένα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο, εναλλάξ από εβδομάδα σε εβδομάδα.
Το σχολικό έτος για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία έχει επεκταθεί μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει και για τα ειδικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα ειδικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12 Ιουνίου.
Από μια ματιά που ρίξαμε σε κάποια τμήματα, ελάχιστοι μαθητές φορούσαν μάσκα και σε κάθε θρανίο κάθεται ένας μαθητής με την απόσταση να ορίζεται στο 1,5 μέτρο (μετριέται διαγώνια από τη μια πλευρά του ενός θρανίου στην απέναντι πλευρά του επόμενου)
Στο προαύλιο οι μαθητές δεν συγκεντρώνονται όλοι μαζί, όπως παλιότερα, αλλά κατευθύνονται αρχικά στις αίθουσες και στα διαλείμματα, που πραγματοποιούνται εκ περιτροπής, καταλαμβάνουν διαφερετικούς χώρους για να μην υπάρχει συνωστισμός
Σε ότι αφορά τον τακτικό καθαρισμό των αιθουσών, την ευθύνη του οποίου έχουν οι δήμοι, προβλέφθηκε η επέκταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαρισμού και η ενίσχυση των δήμων με έκτακτο κονδύλιο.
Για την σίτιση των μαθητών, προβλέπεται η παράδοση των γευμάτων σε πακέτα.
Υπενθυμίζουμε ότι δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα και έτσι όλα τα σχολεία θα τελειώνουν στις 13.15
Σε ότι αφορά την παρουσία των μαθητών, η πρώτη εικόνα που έχουμε, είναι ότι υπερβαίνει το 80%, επίσημα στοιχεία εκτιμούμε ότι θα έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας αργότερα.
Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι οι δικαιολογημένες απουσίες σε διδακτικό προσωπικό που παρατηρούνται και αυτές οφείλονται σε ειδικές άδειες, λόγω κορονοϊού. Εκτιμούμε όμως ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι λίγα, γιατί πολλά από αυτά τα κενά θα συμπληρωθούν από εκπαιδευτικούς που απασχολούνταν στα ολοήμερα τμήματα.

Share.

Comments are closed.