Νικήτας Κάλφας*: Με τους Τούρκους έχουμε σοβαρότερα θέματα.

0

Κυβέρνηση: Προκλητική η χθεσινή εικόνα στην Αγιά Σοφιά.
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να ξεφορτωθεί τα ιστορικά κόμπλεξ.
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω.
Ο ναός της Αγίας Σοφίας μπορεί να μετατράπηκε σε τζαμί μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς αλλά αυτό δεν αποτελεί βεβήλωση νοουμένου ότι παρέμεινε τόπος Λατρείας του Θεού αν και διαφορετικού δόγματος. Γιατί, ως γνωστόν, Χριστιανισμός και Ισλάμ είναι δόγματα απότοκα της Εβραϊκής θρησκείας. Επίσης, με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, ο ναός της Του Θεού Σοφίας περιήλθε στην πλήρη κυριότητα των Οθωμανών που ενώ θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν με αυτόν πάντως τον σεβάστηκαν.
Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς είναι περίπου Εθνική Εορτή για τους Τούρκους και, μεταξύ μας, δικαιούνται να εορτάζουν. Και όπως εμείς εορτάζουμε τις εθνικές μας εορτές με Δοξολογίες στις Μητροπόλεις, έτσι κάνουν εν προκειμένω και αυτοί. Επέλεξαν, λοιπόν, να εορτάσουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς με ανάγνωση του Κορανίου μέσα στον υψηλού συμβολισμού ναό. Γιατί και το Τζαμί, Ναός λογίζεται.
Με τους Τούρκους, άλλα είναι τα προβλήματα. Ας επικεντρωθούμε σ’ αυτά κι ας αφήσουμε τις εθνικιστικές κραυγές και δηλώσεις.

* Ο Νικήτας Κάλφας  είναι πρώην Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου για Το Ποτάμι και τώρα Μέλος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών».

Πατήστε και δείτε τα 34 προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

Share.

Comments are closed.