Φρενάρουν την επίσπευση του ανοίγματος της εστίασης και των πολυκαταστημάτων τα “κορονο-πάρτι” στις πλατείες

0

Ο συγχρωτισμός δεκάδων πολιτών στην Αγία Παρασκευή, την Κηφισιά, το Παγκράτι και άλλες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, όπου καταστήματα εστίασης στην λογική του «take away bars» συνέβαλαν να στηθούν υπαίθρια πάρτι, βάζουν φρένο στις όποιες σκέψεις να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και τα πολυκαταστήματα.
Τα διαδραματιζόμενα προκάλεσαν εκνευρισμό και προβληματισμό στην κυβέρνηση, γιατί μπορεί να μετατραπούν σε υγειονομική βόμβα. Η αίσθηση ότι η καταπολέμηση της πανδημίας έχει τελειώσει και επιστρέφουμε στο παρελθόν κρύβει πολλές παγίδες και μπορεί να γκρεμίσει όσα χτίστηκαν εν μέσω καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έβαλε φρένο στις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει για άνοιγμα του κλάδου της εστίασης μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 25 Μαΐου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στους συνεργάτες του ότι η άρση του συγκεκριμένου μέτρου θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί. Είναι φανερό ότι στην κυβέρνηση, κανένας δεν είναι διατεθειμένος, να ρισκάρει την επιτυχή καταπολέμηση της πανδημίας με βιαστικές αποφάσεις κι επομένως θα τηρηθούν αυστηρά τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.
Χαρακτηριστική ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση, για το πόσο μπορούν να επηρεάσουν τέτοιες κινήσεις τον σχεδιασμό για την εστίαση.
«Κάθε επιλογή μας είναι σημαντική. Κάθε απόφασή μας επηρεάζει τις εξελίξεις, είτε απομακρύνοντας, είτε φέρνοντας πιο κοντά τις επόμενες φάσεις αποκλιμάκωσης των μέτρων». Ο κ. Χαρδαλιάς συνεχίζοντας τόνισε: «Ο ιός είναι ακόμα εδώ. Ο κίνδυνος τεράστιος. Η βούλησή μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου ξεκάθαρη. Για αυτό το λόγο και δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα υπερτοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου και εφόσον συνεχιστούν τέτοιου είδους απαράδεκτες καταστάσεις».

Share.

Comments are closed.