Κορωνοϊός: Κανένας νεκρός, 10 νέα κρούσματα, 35 διασωληνωμένοι

0

Κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα (6 κρούσματα χθες) του κορονοϊού, με το σύνολό τους στην Ελλάδα να ανέρχεται στα 2.642 (2632 χθες) Το 55,4% των ασθενών είναι άνδρες, ενώ 598 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.317 ήδη γνωστό κρούσμα κορονοϊού.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως 35 διασωληνωμένοι παραμένουν με επιπλοκές σχετιζόμενες με τον κορονοϊό στα νοσοκομεία, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς, 8 είναι γυναίκες, με το 97% του συνόλου να φέρει υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα, 81 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.
Τέλος, ο λοιμωξιολόγος δεν ανέφερε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο (2 χθες). Συνολικά καταγράφονται 146 νέοι θάνατοι, με 39 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η ενδιάμεση ηλικία των θυμάτων του κορονοϊού ήταν τα 75 έτη, ενώ 93,2% αυτών έφερε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.
Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ όπου πραγματοποιούνται τεστ για τον κορονοϊό. Ο αυξημένος έλεγχος θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες κρουσμάτων Κορωναιού και θα βοηθήσει τις Αρχές να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν την όποια

Χαρδαλιά: Take away σε ποτά και άτυπα πάρτι, απαγορεύονται
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε καταστήματα που κάνουν δήθεν take away και σερβίρουν ποτά, ενώ κόσμος συνωστίζεται έξω από αυτά. «Η εικόνα κάφε-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας», ανεφέρε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς το take away αφορά στον καφέ και επιτρέπεται να τον παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από το κατάστημα. Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα κάφε-μπαρ δεν επιτρέπεται. Όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών. Υπενθύμισε, δε, ότι για τους παραβάτες υπάρχουν πρόστιμα και επιφυλάχθηκε για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.

Share.

Comments are closed.