Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων – Αύριο το σχέδιο επαναλειτουργίας  – Με αντισηπτικό και απόσταση δυο μέτρων η επιστροφή στα θρανία

0

Και επίσημα πια ανακοινώθηκε  από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό ότι υπάρχει εισήγηση για την επανέναρξη της λειτουργίας σχολείων η οποία θα γίνει σταδιακά με προϋποθέσεις και με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.
Συγκεκριμένα αναμένεται στις 11 Μαΐου να επιστρέψει στα θρανία η Γ’ Λύκειο, οι μαθητές της οποίας είναι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια.
Η επόμενη φάση ανοίγματος των σχολείων, θα γίνει πιθανότατα στις 18 Μαΐου για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ η επιστροφή των μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, αν τελικά αποφασιστεί, θα γίνει στις 25 Μαΐου ή ίσως πιο μετά.
Το βέβαιο είναι πως για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το ΕΟΔΥ προκειμένου να λαμβάνει οδηγίες για την ασφάλεια των παιδιών.
Τα μέτρα που θα ληφθούν στα σχολεία θα είναι:

  • η ασφαλής διατήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας,
  • η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με τακτικό πλύσιμο των χεριών και
  • η ύπαρξη αντισηπτικών σε κάθε αίθουσα.

Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα είναι τι θα ισχύσει με την ώρα προσέλευσης των μαθητών, αλλά και το πώς γίνονται τα διαλείμματα.
Ας μη λησμονούμε ότι για την αποφυγή του έντονου συγχρωτισμού, προτείνεται από ειδικούς, να εφαρμοσθεί ακόμα και… κυλιόμενο ωράριο. Δηλαδή, να “σπάσει” το ωράριο διδασκαλία στα δύο (π.χ 8:15 – 11:00 και 11:15 – 14:00) ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Επίσης μελετάται, επίσης, και η λειτουργία των σχολείων και σε απογευματινή βάρδια.
Το βέβαιο είναι ότι αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, Θα ανακοινώσει όλα τα μέτρα για την σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων.

Share.

Comments are closed.