Ο Γιάννης Σγουρός ζητά την παραίτηση Βαθιώτη για τις δηλώσεις του για τον κ. Tσιόδρα

0

Την παραίτηση αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Αθανάσιου Βαθιώτη για δηλώσεις που έκανε για τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Tσιόδρα σχετικά τόσο με την πολιτική του «Μένουμε Σπίτι», όσο και για τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι, ζητεί ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Σγουρού
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πολίτες και η χώρα με την πανδημία του COVID-19 πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ομοψυχία και το υψηλότερο επίπεδο συντονισμού.
Η σημερινή παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βαθιώτη στο OPEN TV και, κυρίως όσα είπε για τον τομέα ευθύνης του σχετικά με τους μη ελέγχους στις κλινικές και τα γηροκομεία, αλλά και τη συγκεκριμένη κλινική με την οποία -κατά δήλωσή του- συνεργάζεται στο Περιστέρι, συνιστούν ατόπημα ολκής και προσβολή για την Περιφέρεια Αττικής και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
Είναι λυπηρό λοιπόν αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα δημόσιας υγείας να προβαίνει σε τέτοιες αστήρικτες κατηγορίες κατά του Καθηγητή κ. Τσιόδρα τόσο για την πολιτική, του «Μένουμε Σπίτι», που διαφύλαξε τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα όσο και για τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι. 
Ο COVID-19 υπάρχει εδώ και δύο μήνες τώρα ανακάλυψε ο κ. Βαθιώτης έλλειμμα επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ?
Κι αν ήταν αντίθετος με την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, που ήταν δύο μήνες, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο κ. Πατούλης μιλά για άψογη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση? 
Ποιον υπερασπίζεται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και γιατί?  
Και πως είναι δυνατόν να είναι και εξωτερικός συνεργάτης σε νοσοκομεία και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, δηλαδή και ελέγχων και ελεγχόμενος? 
Ζητάμε τόσο την άμεση παραίτηση του κ. Βαθιώτη, καθώς είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο πόστο, όσο και εξηγήσεις από τον κ. Πατούλη

Δείτε το βίντεο του OPEN από την εκπομπή open Ελλάδα με τον Σπύρο Χαριτάτο και τον Γιώργο Καραμέρο

Share.

Comments are closed.