Υγειονομική βόμβα στη δομή της Ερμιονίδας – Εντοπιστήκαν 150 κρούσματα – Επειγόντως σπεύδει εκεί ο Χαρδαλιάς

0

Υγειονομική βόμβα χαρακτηρίζεται η δομή μεταναστών στο Κρανίδι Ερμιονίδος που χθες επισκέφθηκαν οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς θετικά στον κορονοϊό  έχουν βρεθεί συνολικά 150 άτομα, τα οποία διαμένουν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
Η είδηση έγινε γνωστή από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει» δήλωσε ο ίδιος, λίγο πριν μεταβεί στο δημαρχείο του Κρανιδίου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επεσήμανε το εξής: «Βλέπουμε ότι υπάρχουν αρκετά αυξημένα κρούσματα, επομένως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σφραγίσουμε την περιοχή από τη διασπορά του ιού»
Μετά από αυτό στο Κρανίδι μεταβαίνουν ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον γγ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση της ΓΓΠΠ: «Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον γγ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Στις 13:00 στο δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα».
Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρεςθετική στον ιό είχε διαγνωσθεί μία έγκυος γυναίκα, η οποία φιλοξενούταν σε ξενοδοχείο της περιοχής που λειτουργεί ως δομή μεταναστών.
Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να προχωρά στον έλεγχο όλων των διαμενόντων.
Πέραν των μεταναστών και των προσφύγων, σε τεστ υποβλήθηκαν και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου, όπως και οι υπάλληλοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Share.

Comments are closed.