Categories: Κοινωνία

Απίστευτο: Στην Θεία Λειτουργία η δήμαρχος Κέρκυρας που έδινε εντολές να …μείνουμε σπίτι

Το περιστατικό στην Αίγινα, με τον αρχηγό του κόμματος Μέρα25,Γιάνη Βαρουφάκη και το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι Βουλευτής…» δυστυχώς δεν είναι μοναδικό. Παρόμοια φαινόμενα είχαμε και στην Κέρκυρα, που εξανάγκασαν τον κ. Χαρδαλιά, να ζητήσει την επέμβαση του εισαγγελέα.
Εκεί πρωτοστάτησε η Δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς.
Έτσι παρουσία των επισήμων τελέστηκε η θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα εντός του ναού από τον Μητροπολίτη Κέρκυρας και στο τέλος προσφέρθηκε και η Θεία μετάληψη.
Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με συνέπεια όλοι όσοι συντονίστηκαν να γίνουν μάρτυρες της, όχι και τόσο κεκλεισμένων των θυρών, Θείας Λειτουργίας.

Όταν η δήμαρχος καλούσε να …μείνουμε σπίτι:
Η αναφορά που γίνεται στην παρουσία της δημάρχου έχει να κάνει με το γεγονός,  ότι ήταν αυτή η ίδια h κ. Υδραίου, ήταν που λίγες μέρες πριν (30/3/2020), ζητούσε από τους πολίτες της Κέρκυρας να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω του κορονοϊού

Η αντίδραση του πρ. Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή
Αυτή η  επιλογή του να μην μπορεί ο κάθε πιστός να παρακολουθήσει τις λειτουργίες των ημερών, αλλά να έχουν αυτό το δικαίωμα οι επίσημοι, σε πείσμα των κυβερνητικών μέτρων προκάλεσε την αντίδραση και του κ. Γιάννη Τρεπεκλή ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:
«…Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά όλος ο λαός, οφείλουν οι τοπικοί άρχοντες να δίνουν το καλό παράδειγμα, όταν όπως τονίζεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους επιστήμονες, η ανάγκη, κυρίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα, να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και με αυστηρότητα τα μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοιό. Έχω την πεποίθηση ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την πίστη στην Ορθοδοξία και στον Πολιούχο του νησιού μας, της κυρίας Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα ήταν περιττή η παρουσία τους σήμερα στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Και όχι μόνο περιττή, αλλά και σε ένα βαθμό προκάλεσε τους υπόλοιπους πιστούς οι οποίοι και αυτοί θα ήθελαν να παραβρεθούν, αλλά λόγω των μέτρων παρέμειναν στο σπίτι τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν το προνόμιο της εξουσίας..».

Αλέκος Αυλωνίτης: Κάκιστο παράδειγμα η δήμαρχος και ο πρόεδρος του συμβουλίου
Με δήλωσή μέσω facebook του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αυλωνίτης καυτηρίασε την παρουσία της δημάρχου Μερόπης Υδραίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού καθώς και των υπολοίπων παρισταμένων, στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, την Κυριακή των Βαΐων, παρά την απαγόρευση λόγω κορονοϊού.
«Η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας δια της παρουσίας τους στο ναό έδωσαν κάκιστο παράδειγμα μη τήρησης των κανόνων υγειονομικού περιεχομένου. Φυσικά το παράδειγμά τους μιμήθηκαν και άλλοι πιστοί με την ανοχή η την αποδοχή της Τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, όπως πληροφορούμαι, παρά τα αντιθέτως οριζόμενα από αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αυλωνίτη στο facebook

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

15 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

16 ώρες ago

Στον Mr Survivor, Ατζούν Ιλίτζαλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 45% του ΣΚΑΪ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τούρκο επιχειρηματία της showbiz, Ατζούν Ιλίτζαλι (Acun Ilıcalı), για…

16 ώρες ago

Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική…

22 ώρες ago

Ολυμπιακός: Πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League…

23 ώρες ago

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

2 ημέρες ago