Ο Χαρδαλιάς ζητά παρέμβαση Εισαγγελέα για ιερείς που κοινωνούσαν πιστούς σε Κουκάκι και Κέρκυρα [Βίντεο]

0

Την άμεση παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για περιστατικά με καταγγελίες για ιερείς οι οποίοι, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις της Πολιτείας, παρατύπησαν και προσέφεραν την Θεία Κοινωνία σε πιστούς.
Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Ο παππάς κοινωνούσε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού στο Κουκάκι
Να σημειωθεί ότι στο Κουκάκι, σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, φέρεται ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκδίδοντας ανακοίνωση. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Και καταλήγει: «Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Μετάληψη πιστών και στον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα
Παρόμοιες εικόνες είδαμε σήμερα και από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, όπου ο ιερέας πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία με 10 περίπου πιστούς, οι οποίοι -όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το τοπικό site kerkyrasimera.gr έλαβαν τη Θεία Κοινωνία, παρά τις απαγορεύσεις και παράλληλα παρακολουθολύν τη λιταννεία, όπως φαίνεται στο βίντεο του Corfu TV.
Πάντως η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα ήταν σίγουρα διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Η λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά θα γινόταν εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών,  γιατί έτσι έπρεπε να γίνει λόγω κορονοϊού.

Δείτε βίντεο του Corfu TV με τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγ Σπυρίδων

Share.

Comments are closed.