Τραγικές εικόνες μέσα από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο – [βίντεο – Φωτο]

0

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ιταλίας είναι δραματική, καθώς χιλιάδες άνθρωποι νοσηλεύονται με τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα χθεσινά -τελευταία- στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη γείτονα χώρα ανήλθε σε 41.035, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 3.405. Σημειώνεται πως ξεπεράστηκε ο αριθμός των νεκρών της Κίνας, όπου είναι 3.245.
Το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, της πόλης που έχει πληγεί περισσότερο από καμία άλλη, άνοιξε τις πόρτες του στο Sky News, για να δει όλη η Ευρώπη πόσο δραματική είναι η κατάσταση.
Υπενθυμίζουμε ότι το Μπέργκαμο έχει πληγεί θανάσιμα από την πανδημία του κορονοϊού, και οι Ιταλοί γιατροί και νοσηλευτές θέλουν με αυτόν τον τρόπο να καταλάβει όλος ο κόσμος πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν όλοι τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
«Οι προσπάθειές μας δεν είναι αρκετές» λένε οι γιατροί στην Ιταλία, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τους ασθενείς του κορονοϊού.
 Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποκαλούν το νοσοκομείο του Μπέργκαμο «Αποκάλυψη».
Ο επικεφαλής των επειγόντων, Δρ Ρομπέρτο Κοσεντίνι, λέει στο Sky News ότι δεν έχουν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και, τόσο αυτός όσο και το προσωπικό του, προειδοποιούν άλλες χώρες, ειδικά το Ηνωμένο Βασίλειο, πως σύντομα θα το βιώσουν, εάν δεν τηρήσουν τα μέτρα.
«Δεν έχουμε κρεβάτια, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, πραγματικά αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Προσπαθούμε να στείλουμε ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, αλλά όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της περιοχής είναι γεμάτες. Οπότε αυτό είναι ένα μεγάλο, ένα σημαντικό πρόβλημα», λέει στο Euronews, ο διευθυντής παιδιατρικής μονάδας και κέντρου μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου του Μπεργκάμο.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, βάζουμε τους ασθενείς σε άλλα σημεία τους περισσότερους στα επείγοντα, όμως αυτό δεν είναι λύση. Πρέπει να μεταφέρουμε τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, όμως, όπως προείπα, όλα τα κοντινά νοσοκομεία βρίσκονται στην ίδια κατάσταση», σημειώνει.
Εξάλλου, «δεχόμαστε πολλούς νέους ασθενείς, όμως το ζήτημα είναι πως ελάχιστοι παίρνουν εξιτήριο. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί». «Προς το παρόν κλείνουμε Τμήματα, όπως το γαστρεντερολογικό και το νευρολογικό, και εκεί βάζουμε ασθενείς του Covid-19. Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο για ασθενείς με κορονοϊό. Το μισό δυναμικό του νοσοκομείου εργάζεται για αυτούς τους ασθενείς», προσθέτει ο ίδιος.

Δείτε βίντεο της MailOnline ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, στη Λομβαρδία της Βόρειας Ιταλίας

Δείτε βίντεο του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού  Sky News (αναμετάδωση από MailOnline) από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, στη Λομβαρδία της Βόρειας Ιταλίας

Δείτε βίντεο της MailOnline ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail με το κομβόι των στρατιωτικών φορτηγών που μεταφέρουν φέρετρα

Δείτε φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδας MailOnline και προέρχονται από διάφορα πρακτορεία

Share.

Comments are closed.