Γιάννης Μαγκριώτης: Ο Ερντογάν παίζει με την φωτιά στο Ιντλίμπ και στον Έβρο, εμείς να μην χαθούμε στον τεχνητό πανικό.

0

Στο Ιντλίπ δοκιμάζεται σκληρά, η πρόσφατη εύκολη επιτυχία του στην βόρεια Συρία, από τις δυνάμεις του Ασαντ, που επιδιώκουν να επανακτήσουν την κυριαρχία, με την βοήθεια της Μόσχας και της Τεχεράνης.
Φαίνεται, πως η αρχική μοιρασιά της επιρροής στην περιοχή μεταξύ τους, είναι σε επαναδιαπραγμάτευση.
Η Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ, νομίζουν ότι, βρήκαν την ευκαιρία να επαναφέρουν στον δικό τους κύκλο επιρροής την Τουρκία, αν και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, γιατί οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, δεν είναι πλήρως αντιστρεπτές.
Ο εκβιασμός του Ερντογάν, με τους πρόσφυγες και μετανάστες, στα ελληνικά-ευρωπαϊκά σύνορα, βάζει σε δοκιμασία την χώρα μας και την ΕΕ.
Τα δύο γεγονότα είναι συνδεδεμένα και το αδιέξοδο για όλες τις πλευρές μεγάλο.
Η χώρα μας, βρίσκεται σε πίεση και από τον κορωνοιό, νομίζω όμως περισσότερο ψυχολογικά.
Τα ΜΜΕ, αλλά και μερικές αδεξιότητες των αρμοδίων, δημιούργησαν συνθήκες πανικού με πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα.
Οι ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι, ο κορωνοιός είναι μια ήπια μορφή γρίπης και μπορεί να αντιμετωπιστεί, παρ’ όλα αυτά το άγνωστο του νέου ιού και το αόρατο του “εχθρού”, προσφέρεται για την ανάπτυξη πανικού.
Μου κάνει εντύπωση, γιατί δεν προβάλλεται το γεγονός ότι, τα τέσσερα άτομα που βεβαιώθηκαν με τον ιό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δεν έχουν κανένα σύμπτωμα πια και παραμένουν στα νοσοκομεία για προληπτικούς λόγους.
Νομίζω ότι, πρέπει:
Να αντιδράσουμε σε όσους συνειδητά ή ασυνείδητα, δημιουργούν τον πανικό.
Να απαιτήσουμε από τους αρμοδίους υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακές πρακτικές.
Να απαιτήσουμε, πέρα από τους μνημονιακούς περιορισμούς, να ενισχύσουν τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό στο χώρο της υγείας και ειδικότερα της δημόσιας υγείας.

Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι ανοιχτά και δεν πρέπει με ανεύθυνες συμπεριφορές να τα οξύνουμε.
Πολύ περισσότερο, η κυβέρνηση και τα κόμματα, δεν μπορούν να κρύψουν τις ανεπάρκειές τους, πίσω από συγκυριακά γεγονότα, που φοβίζουν και αποπροσανατολίζουν εύκολα τους πολίτες.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 124 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.