Κλειστό για 14 ημέρες το 105 Δημοτικό στη Θεσσαλονίκη

0

Με απόφαση της κυβέρνησης κλείνει το 105ο Δημ. Σχολείο στη Θεσσαλονίκη, για ακόμα 14 ημέρες, στο οποίο φοιτά το 9χρονο παιδί της 38χρονης, που, όπως και η μητέρα του, διαγνώστηκε με κορονοϊό.
Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, οι 340 μαθητές του σχολείου θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στο σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σχολείο έγινε σήμερα απολύμανση.
Όπως διευκρινίστηκε ο μαθητής δεν είχε πάει στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο χθες συμμετείχε σε μία εκδρομή. Θα γίνουν προληπτικά εξετάσεις σε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, αν και εκτιμάται ότι δεν υπήρξαν υψηλού κινδύνου επαφές. Τόσο το παιδί όσο και η 38χρονη εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.
Για την ιστορία να πούμε ότι σήμερα το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε ότι ο ανήλικος είναι φορέας κορονοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε απομόνωση η μητέρα του, η οποία ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊό στην Ελλάδα.
Όπως ανακοίνωσε, δε, ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον τρία, με το τρίτο κρούσμα να είναι μια γυναίκα στην Αθήνα.

Share.

Comments are closed.