Categories: Εκπαίδευση

«Λουκέτο» στο 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης λόγω Κορανοϊού

Αύριο κλείνει το πρώτο σχολείο στην Θεσσαλονίκη για προληπτικούς λόγους λόγω του κορανοϊού. Πρόκειται  για το 105ο Δημοτικό της συμπρωτεύουσας.
Τη σχετική Κοινή Απόφαση υπέγραψαν απόψε οι υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Υγείας Βασίλη Κικίλιας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
Ο λόγος που κλείνει  το σχολείο είναι ότι ένα άτομο της κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου έχει έρθει σε επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη που διαγνώσθηκε ως «ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ψυχραιμία ζήτησε ο υπουργός Υγείας
«Θα ήθελα να ζητήσω για μία ακόμη φορά, να υπάρχει ψυχραιμία, ηρεμία και σωστή ενημέρωση των πολιτών. Αυτό θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια, κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες. Θα ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα, για την κατάσταση αυτή της Δημόσιας Υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το αντίθετο. Η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία, θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε σύμφωνα με το makthes.gr: «Επιβεβαιώνω ότι έτσι είναι η κατάσταση. Είναι απόφαση των δύο υπουργείων, το σχολείο κλείνει για προληπτικούς λόγους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι καθαρά μέτρο πρόληψης»

Υπενθυμίζεται ότι απολυμαίνεται το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς το είχε επισκεφθεί η 38χρονη που είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα. Έλαχε να εκδηλωθεί στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα του ιού και έπρεπε να προχωρήσουμε άμεσα στα όποια μέτρα και στο βαθμό που μας αναλογούν. Ως δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται απολύτως υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς. Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κοραναϊού.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στην Πάτρα, που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 4 μαθητές μεταξύ των 19 συλληφθέντων

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης…

6 ώρες ago

Συνελήφθη 54χρονος στο Χαλάνδρι για διακίνηση κοκαΐνης που την έκρυβε στην μοτοσικλέτα του

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες Παρασκευή 26/04/2024,  στην περιοχή του Χαλανδρίου, από την ΕΛ.ΑΣ., 54χρονος ημεδαπός…

7 ώρες ago

Κατάθεση-βόμβα του Διευθυντή Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ. για τη διάρρηξη στο γραφείο του: Φοβάται αλλοίωση σημαντικών εγγράφων

Σημαντικά δημόσια έγγραφα είναι αποθηκευμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπάρχουν στο γραφείο που παραβιάστηκε από…

8 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αθηναίων,…

13 ώρες ago

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά – Έγραψε ιστορία [Βίντεο]

Ήταν 21 Αυγούστου του 2022 όταν στη Γερμανία ο Λευτέρης Πετρούνιας ισοφάριζε την επίδοση του…

1 ημέρα ago

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για το θάνατο του Κώστα Παττακού

Με μεγάλη μας λύπη, μάθαμε σήμερα για το χαμό του ανθρώπου Κώστα Παττακού και Δημάρχου…

1 ημέρα ago