«Λουκέτο» στο 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης λόγω Κορανοϊού

0

Αύριο κλείνει το πρώτο σχολείο στην Θεσσαλονίκη για προληπτικούς λόγους λόγω του κορανοϊού. Πρόκειται  για το 105ο Δημοτικό της συμπρωτεύουσας.
Τη σχετική Κοινή Απόφαση υπέγραψαν απόψε οι υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Υγείας Βασίλη Κικίλιας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
Ο λόγος που κλείνει  το σχολείο είναι ότι ένα άτομο της κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου έχει έρθει σε επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη που διαγνώσθηκε ως «ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ψυχραιμία ζήτησε ο υπουργός Υγείας
«Θα ήθελα να ζητήσω για μία ακόμη φορά, να υπάρχει ψυχραιμία, ηρεμία και σωστή ενημέρωση των πολιτών. Αυτό θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια, κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες. Θα ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα, για την κατάσταση αυτή της Δημόσιας Υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το αντίθετο. Η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία, θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε σύμφωνα με το makthes.gr: «Επιβεβαιώνω ότι έτσι είναι η κατάσταση. Είναι απόφαση των δύο υπουργείων, το σχολείο κλείνει για προληπτικούς λόγους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι καθαρά μέτρο πρόληψης»

Υπενθυμίζεται ότι απολυμαίνεται το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς το είχε επισκεφθεί η 38χρονη που είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα. Έλαχε να εκδηλωθεί στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα του ιού και έπρεπε να προχωρήσουμε άμεσα στα όποια μέτρα και στο βαθμό που μας αναλογούν. Ως δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται απολύτως υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς. Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κοραναϊού.

Share.

Comments are closed.