Γερμανία: Μακελειό με 11 νεκρούς από επιθεση ακροδεξιού – Νεκρός ο δράστης [Βίντεο]

0

Έντεκα νεκροί και έξι τραυματίες (ανάμεσά τους και ο δράστης ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του) είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των δύο επιθέσεων που διαπράχθηκαν αργά χθες βράδυ έξω από το μπαρ «Midnight», ένα μπαρ με ναργιλέδες, στο κέντρο της πόλης Χανάου στην περιοχή Κέσελσταντ της Έσσης. Συμφωνά με τη γερμανική αστυνομία ο εκτελεστής του Hanau είναι ο Tobias R.
Σύμφωνα με την αστυνομία νεκροί από πυροβολισμούς υπήρξαν έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή Κέσελσταντ.
Συγκεκριμένα η πρώτη επίθεση έγινε περίπου στις 10 μ.μ. στο μπαρ «Midnight» στο Heumarkt στο κέντρο του Hanau. 
Ακολούθησε η δεύτερη επίθεση  λίγο πιο πέρα στην Kurt-Schumacher-Platz όπου υπάρχει ένα περίπτερο στο ισόγειο ενός διαμερίσματος, με την επιγραφή “24/7 Kiosk” και δίπλα η μεγάλη σε φωτεινή διαφημιστική της καφετέριας “Arena Bar & Café“.
Το τρίτο σημείο όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί είναι περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά, στην περιοχή Kesselstadt.  Εδώ η αστυνομία βρήκε τον ύποπτο και τη μητέρα του νεκρούς νεκρό στο διαμέρισμά του.  Σύμφωνα με την αστυνομία, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για άλλους δράστες.


Πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας BILD αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης άφησε μια επιστολή και ένα βίντεο. Στην επιστολή του, ο Tobias R. εκφράζει ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις και υποστηρίζει μεταξύ άλλων, για την ανάγκη να καταστραφούν ορισμένοι λαοί των οποίων η απέλαση από τη Γερμανία δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί.
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο δήμαρχος της πόλης των 98.000 κατοίκων Κλάους Καμίνσκι δήλωσε συγκλονισμένος και τόνισε ότι η αποψινή νύχτα είναι «η χειρότερη που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί».
Παρότρυνε ωστόσο τους πολίτες της Χανάου να μην κάνουν αυθαίρετες εικασίες πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Δείτε βίντεο από τα γεγονότα

Share.

Comments are closed.