Αυτές είναι οι 10 πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο

0

Δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι στην πρώτη θέση βρίσκονται τα αγγλικά. Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσίευσε ο ιστότοπος Worldatlas.com στην πρώτη θέση με τις περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες βρίσκονται τα Αγγλικά αφού 1,39 δις πολίτες στον κόσμο μιλούν τη γλώσσα. Ένας μάλιστα από τους λόγους που τα Αγγλικά έχουν τόσους ομιλητές παγκοσμίως είναι ότι αποτελεί μια γλώσσα που μαθαίνεται πολύ και σε ξένες χώρες.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι 10 πρώτες γλώσσες που κυριαρχούν στον κόσμο;

 1. Αγγλικά: 1.39 δισεκατομμύρια ομιλητές
  Τα Αγγλικά είναι η μητρική γλώσσα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Ιρλανδίας, της Νιγηρίας, της Αυστραλίας και πολλών άλλων.
 2. Κινέζικα: 1.15 δισεκατομμύρια ομιλητές
  Συγκεκριμένα η μανδαρίνικη διάλεκτος (αναφέρονται σαν κινεζικά μόνο από τους μή ομιλούντες την κινεζική), καθώς στην Κίνα υπάρχουν πολλές διάλεκτοι με δεύτερη πιο γνωστή τα καντονέζικα.
 3. Ισπανικά: 661 δισεκατομμύρια ομιλητές
  Είναι η τρίτη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο και είναι η μητρική γλώσσα στην Ισπανία, την Αργεντινή, το Ελ Σαλβαδόρ, την Χιλή, το Μεξικό κ.α
 4. Χίντι: 544 εκατομμύρια ομιλητές
  Η κύρια γλώσσα στην Ινδία που ομιλείται και στο Νεπάλ, την Νότια Αφρική και την Υεμένη.
 5. Αραβικά: 422 εκατομμύρια ομιλητές
  Η γλώσσα χρησιμοποιείται ευρέως στη Μέση Ανατολή και σε πολλές ασιατικές χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Σουδάν, το Κατάρ, το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Ινδονησία.
 6. Μαλαϊκά: 281 εκατομμύρια ομιλητές
  Η γλώσσα της Μαλαισίας, η οποία επίσης αποκαλείται και ινδονησιακή, αριθμεί 281 εκατομμύρια ομιλητές παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι η γλώσσα έχει τις ρίζες της στο νησί του Βόρνεο. 
 7. Ρωσικά: 267 εκατομμύρια ομιλητές
  Η ρωσική γλώσσα διαθέτει 267 εκατομμύρια ομιλητές παγκοσμίως. Η ρωσική γλώσσα είναι μια σλαβική γλώσσα της ινδοευρωπαϊκής γλωσσικής οικογένειας. Τα ρώσικα είναι η επίσημη γλώσσα της Ρωσίας και μιλιέται επίσης στην Ουκρανία, τη Λετονία, την Αρμενία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και τη Λιθουανία.
 8. Μπενγκάλι: 261 εκατομμύρια ομιλητές
  Είναι η επίσημη γλώσσα στο Μπαγκλαντές και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδία, στη Σιέρρα Λεόνε καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.
 9. Πορτογαλικά: 229 εκατομμύρια ομιλητές
  Τα πορτογαλικά έχουν περίπου 229 εκατομμύρια ομιλητές, γεγονός που την καθιστά την ένατη ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Η πορτογαλική γλώσσα είναι μια ρομαντική γλώσσα που αναπτύχθηκε στη δυτική περιοχή της Ιβηρικής Χερσονήσου (τώρα Πορτογαλία). Είναι η επίσημη γλώσσα στην Πορτογαλία, μαζί με την Αγκόλα, τη Βραζιλία, το Πράσινο Ακρωτήριο, το Ανατολικό Τιμόρ, τη Μοζαμβίκη και τη Γουινέα-Μπισάου.
 10. Γαλλικά: 229 εκατομμύρια ομιλητές
  Η ρομαντική Γλώσσα της Γαλλίας εκφωνείται από 229 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ομιλούνται επίσης στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τον Καναδά, την Ακτή του Ελεφαντοστού, το Μάλι και την Αϊτή.
Share.

Comments are closed.