Γιάννης Μαγκριώτης*: Η συνδιάσκεψη του ΚΙ.ΝΑΛ να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και να συνδεθεί με τις ανάγκες της πατρίδας μας, της οικονομίας και της κοινωνίας

0

Διαβάζοντας τα “Κείμενα για την Συνδιάσκεψη“, που ανέβασε στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής η ηγεσία του κόμματος, διαπίστωσα ότι:

  1. Είναι πολύ γενικόλογα και δεν δημιουργούν ενδιαφέρον για διάλογο, απο τουςπολίτες.
  2. Επιδέχονται ερμηνειών, που είναι μακριά απο τις οξυμένες ανάγκες της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.
  3. Δεν βοηθούν στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ταυτότητας ενός κόμματος της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.
  4. Δεν αποτυπώνουν το σύγχρονο ριζοσπαστικό λόγο, που έχει ανάγκη το προοδευτικό κίνημα στην χώρα μας, για να διαμορφώσει το δυναμικό πολιτικό ρεύμα, που θα αντιπαρατίθεται με επάρκεια απέναντι στην συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και τον άγονο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
  5. Οι νέοι, τα αδύναμα οικονομικά, αλλά και τα δυναμικά παραγωγικά στρώματα, δεν διακρίνουν τις δικές τους αναφορές στα κείμενα, αφού οι αναφορές στην οικονομική ανάπτυξη δεν έχουν κοινωνικές στοχεύσεις.
  6. Δεν υπάρχουν αναφορές στα σύγχρονα καρτέλ, το σύγχρονο οικονομικό κατεστημένο, όπως είναι οι τράπεζες, οι εταιρείες ενέργειας, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τα οι εταιρείες του λιανικού εμπορίου (Super market). Είναι οι πιο ακριβές στην ΕΕ, με την χαμηλότερη ποιότητα, νοθεύουν τον ανταγωνισμό και τις επενδύσεις και απομυζούν το 60% του εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Το περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει θεματική ενότητα για την εθνική στρατηγική, σε μια εποχή όπου ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας έχει αποτελέσματα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, στην θάλασσα.
Αυτά πρότεινα στο κλιμάκιο της ηγεσίας, στην χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Θεσσαλονίκη, δυστυχώς, δεν είδα διάθεση να αλλάξει κάτι.
Θα συνεχίσω την προσπάθεια, μέσα από τον δημόσιο διάλογο, αλλά και στις κομματικές συσκέψεις.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 123 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.