H Κεραμέως ανακαλεί εγκύκλιος για ημερίδα αμφιλεγόμενης θρησκευτικής οργάνωσης

0

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν για την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. που καλούσε μαθητές σε εκδήλωση της «Χριστιανικής Αγωγής», το υπ. Παιδείας την ανακάλεσε.
Η Νίκη Κεραμέως με την επίμαχη εγκύκλιο οποία ενημέρωνε τα 15μελη Μαθητικά Συμβούλια και τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική για την ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”, με θέμα «Σύγχρονη Παιδεία και ελληνορθόδοξη παράδοση»!
Σημειώνεται ότι η «Χριστιανική Αγωγή» είναι ανάμεσα στα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία που στηρίζουν το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» το οποίο είχε πρόσφατα διοργανώσει την καμπάνια στο Μετρό, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων και εγείροντας ερωτηματικά για το πώς κατέληξαν να βρίσκονται οι εν λόγω αφίσες αναρτημένες σε ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς!

Μετά το σάλο αντιδράσεων η Νίκη Κεραμέως αναγκάστηκε με νεότερη εγκύκλιο να ανακαλέσει την αρχική:
«Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ”Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση” της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ”Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ” για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση από το υπουργείο.

Share.

Comments are closed.