Κατάληψη στο ΕΠΑΛ όπου δέχθηκε επίθεση καθηγήτρια

0

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού, μετά το σάλο που προκλήθηκε, χθες, με το βίντεο που παρουσιάζει μαθητή να τραμπουκίζει καθηγήτρια.
Τα παιδιά με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενο ποινικής δίωξης του μαθητή. Παράλληλα κατάληψη πραγματοποιούν και μαθητές άλλου γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή.
Μάλιστα εκπρόσωποι των μαθητών συνομίλησαν με ρεπόρτερ του ΑΝΤ1  και εξήγησαν τους λόγους της κατάληψης.
Όπως δήλωσαν οι μαθητές, ο μαθητής εξοργίστηκε από απουσία που δέχθηκε, καθώς κινδύνευε να μείνει στην ίδια τάξη. Στη συνέχεια οι μαθητές τόνισαν ότι ο συγκεκριμένος μαθητής τιμωρήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου και κακώς το ζήτημα ανασύρθηκε ένα χρόνο μετά. Τόνισαν, μάλιστα, ότι μετάνιωσε για το περιστατικό και η δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον μαθητή.
Μαθητής, που δήλωσε παρών στο περιστατικό, δήλωσε ότι η απουσία ήταν άδικη και δεν δικαιολογήθηκε από την καθηγήτρια, γεγονός που εξόργισε τον μαθητή, ο οποίος κινδύνευε να μείνει στην ίδια τάξη.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μαθητής που πήρε τον λόγο δήλωσε επί λέξει ότι η καθηγήτρια «έχει θέμα γιατί έχει υποστεί εγκεφαλικό».
Άλλος μαθητής τόνισε πως «υπάρχουν καθηγητές που αντί να αγκαλιάσουν τα παιδιά, γουστάρουν να μας κάνουν να μαλώνουμε μαζί τους. Δεν συμπεριφέρονται οι καθηγητές καλύτερα, τι είναι, άγιοι;»
Στον Αντέννα μίλησε και ο πρόεδρος της 5ης ΕΛΜΕ,ο οποίος εξήγησε ότι «καλό είναι τέτοια θέματα να μην παίρνουν μεγάλη διάσταση, υπάρχουν προβλήματα στις σχολικές μονάδες και προσπαθούμε να τα λύσουμε από μόνοι μας. Να δει και η κοινή γνώμη πως το επάγγελμά μας έχει κάποιες δυσκολίες… Καλό είναι να μην παίρνουν μεγάλες διαστάσεις επειδή είναι μαθητές, είναι σχολείο και έχουν επιβληθεί τιμωρίες».
«Η καθηγήτρια έχει παραμείνει αρκετά ψύχραιμη, προσπαθεί να μην δώσει διαστάσεις» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ο σύλλογος και οι καθηγητές είναι στο πλευρό της.

Share.

Comments are closed.