Διαθεσιμότητα & ΕΔΕ για αστυνομικό που χαστούκισε 11χρονο στο Μενίδι

0

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. φαίνεται να χτυπά έναν 11χρονο, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και προκάλεσε σάλο. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στο Μενίδι και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).
Στο βίντεο που φαίνονται δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να μπαίνουν σε ένα στενό, όπου βρίσκονται δυο παιδιά. Κάποια στιγμή, ένας από τους αστυνομικούς δίνει ένα χαστούκι στο έναν από τα δύο αγόρια. Στη συνέχεια στρέφεται προς το άλλο παιδί, το οποίο τρέχει φεύγοντας.
Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος με τον πατέρα του. Το παιδί ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τρομαγμένο, όπως γράφει ο άνδρας στο Facebook, προσθέτοντας ότι ένας γείτονας έστειλε το βίντεο είχε καταγράψει το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑ.Σ:
«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί
».

Χρυσοχοϊδης: Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά
Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά. @hellenicpolice | #ProstasiaPoliti

Share.

Comments are closed.