Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης για να με προκαλέσει κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα – Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

0

Συνεχίζεται το «κρεσέντο» προκλητικότητας από πλευράς της Άγκυρας, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να επιμένει ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στην Τουρκία από το Βερολίνο, όπως αναφέρει η τούρκικη εφημερίδα Hurriyet, που δημοσιεύει τον διάλογο. ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε εκ νέου στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.
«Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Ήθελε απλά να μας προκαλέσει. Ένας ηγέτης μου είπε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει το χάσμα μεταξύ μας. Αλήθεια θέλει κάτι τέτοιο και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Αυτό είναι ανοησία (Böyle saçmalık olur mu). Απάντησα ότι ας διορθώσει πρώτα αυτό το λάθος και μετά θα είναι εύκολο να συναντηθούμε».
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε: «Επί του παρόντος, από τη στιγμή που οι ακτές μας και αυτές της Λιβύης βλέπουν ο ένας τον άλλον, δημιουργείται μια τέτοια ευκαιρία και αυτό τρελαίνει την Ελλάδα. Εμείς έχουμε την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό μας δίνει μια ξεχωριστή ευκαιρία. Μιλούν για την υφαλοκρηπίδα γύρω από το νησί της ΚρήτηςΔεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά. Είναι μόνο για τα χωρικά ύδατα
Αναφορικά με την παρουσία του «Γιαβούζ» στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι τα κέρδη από το φυσικό αέριο θα μοιραστούν από τις δύο πλευρές του νησιού. «Μέχρι στιγμής η “Νότια Κύπρος” δεν το δέχεται. Ποτέ δεν δέχτηκαν να κάτσουν και να συζητήσουμε για αυτό», είπε.
Αναφερόμενος στο ρόλο της Τουρκίας στο ζήτημα της Λιβύης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας επέφεραν ισορροπία. «Με τα δικά μας βήματα τέθηκε η βάση για την κατάπαυση του πυρός. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πολιτική διαδικασία και στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη ενίσχυσε τις ελπίδες για ειρήνη
«Όσο είμαστε ένα ισχυρό κράτος, ως ένα ισχυρό κράτος υπάρχουν από εμάς πολλές προσδοκίες. Η Τουρκία είναι το κλειδί της ειρήνης», υπογράμμισε ενώ υποστήριξε ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ είναι εκείνος που αντιτίθεται στην ειρήνη. «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χαφτάρ δεν υπέγραψε τα κείμενα. Το γεγονός επιβεβαιώνουν και οι συμμετέχοντες. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
Πέτσας: Ο Ερντογάν είναι προφανώς ενοχλημένος – Δεν μας επηρεάζει
Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος «ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ήρθε ο Χαφτάρ στην Ελλάδα, αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή».

Share.

Comments are closed.