Παγκόσμια ανησυχία από την επίθεση του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ

0

Συναγερμός έχει σημάνει στην παγκόσμια κοινότητα μετά από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον δύο αμερικανικών βάσεωνς στο Ιράκ, μία στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν, βόρεια) και μία στην επαρχία Άνμπαρ, την Άιν αλ Άσαντ.
Και οι δυο επιθέσεις που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ την Παρασκευή, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανακοίνωσε πως τις επιθέσεις εξαπέλυσαν οι «Φρουροί της Επανάστασης» -το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Η ενέργεια αυτή είναι μια «απάντηση» του Ιράν στη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επίθεσης στη Βαγδάτη μετά από σχετική εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι στο στόχαστρο του Ιράν μπήκαν δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις – η αεροπορική βάση Al Assad και μια ακόμη βάση στην Erbil.
Παρότι το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων  του Ιράν ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν 80 «Αμερικανοί τρομοκράτες» μέχρι στιγμής από πλευράς των ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που αναμένεται να απευθύνει σήμερα διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, διαβεβαίωσε ότι «μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά!».

Share.

Comments are closed.