Το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου Χαλκιδικής παρουσιάζει στη Βουλή πρωτότυπη πρόταση κυκλοφοριακής αγωγής

0

Την πρόταση κυκλοφοριακής αγωγής με πρωτότυπο τρόπο θα παρουσιάσουν την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, στους Βουλευτές της αρμόδιας Επιτροπής της  Βουλής ο Βασίλειος Μισαηλίδης, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου Χαλκιδικής, η  Ευτυχία Παπανικολάου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής,   και ο Νικόλαος Αυγέρης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ολύνθου.
Στο Δημοτικό  Σχολείου  Ολύνθου  λειτουργεί   πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής έκτασης 500 τ.μ. Αυτό το πάρκο   περιλαμβάνει σήματα οδικής κυκλοφορίας, διαβάσεις πεζών, δρόμους διπλής κατεύθυνσης, κυκλικούς κόμβους και φανάρια.
Στο Πάρκο εκτός από Κυκλοφοριακή Αγωγή οι μαθητές μπορούν να γίνει υλοποιήσουν βιωμαρτικά τη ρομποτική, τα μαθηματικά, τη γεωμετρία καθώς και οποιαδήποτε ιδέα έχει ο κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου
Μάλιστα η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη είχε επισκεφθεί πρόσφατα το συγκεκριμένο σχολείο, είχε δηλώσει: «Τα παιδιά μαθαίνουν να κυκλοφορούν ως πεζοί αλλά και μελλοντικά ως οδηγοί μέσα από βιωματικές δράσεις και το απολαμβάνουν πραγματικά. Κάθε γωνιά του σχολείου, καθρέφτης της αγάπης και της μέριμνας για τα παιδιά. Δέντρο αγάπης για άπορους, βιβλιοθήκη, παρτέρια και θερμοκήπιο αλλά κυρίως σπινθηροβόλα βλέμματα, όρεξη για δουλειά, ανοιχτά μυαλά και παιδικά χαμόγελα παντού. Βρέθηκα εκεί σήμερα το πρωί. Ένα μεγάλο μπράβο!».

Να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί σχολικός συνεταιρισμός, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει προβλήματα για φορολογικούς λόγους ναι, καλά διαβάσατε… για φορολογικούς λόγους!!!!

Share.

Comments are closed.