Το «Κόκκινο Λάβαρο του Πολέμου» κυματίζει για πρώτη φορά σε τζαμί του Ιράν – Το Ιράν ορκίζεται εκδίκηση για τον Σουλεϊμανί

0

Το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται σε αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, προειδοποιούσε λίγο νωρίτερα ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν.
Μάλιστα ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Περσικό Κόλπο. «Τα Στενά του Ορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων … ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό… περί τους 35 αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας», προειδοποίησε.
Σε τζαμί κυματίζει η κόκκινη σημαία που συμβολίζει τις επερχόμενες άγριες μάχες
Το Ιράν ενημερώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την έναρξη σκληρού πολέμου: Στον τρούλο του τζαμιού που βρίσκεται στην πόλη Jamkaran κυματίζει για πρώτη φορά στην Ιστορία μια κόκκινη σημαία που συμβολίζει τις επερχόμενες άγριες μάχες.

Το συγκεκριμένο τζαμί, που βρίσκεται στην περιοχή Qom του Ιράν, θεωρείται ένας από τους ιερότερους χώρους για τους Σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρη την γη και η έπαρση του λάβαρου αποτελεί «κάλεσμα», αλλά και «προειδοποίηση».

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το twitter

Share.

Comments are closed.