Φαγιέζ Αλ Σάρατζ: Εάν Ελλάδα και Ιταλία έχουν ενστάσεις σχετικά με το μνημόνιο με την Τουρκία, ας προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια

0

Στα μνημόνια με την Τουρκία και στη στάση της κυβέρνησής του αναφέρεται σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera o πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης  Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.
«Είμαστε μια κυρίαρχη κυβέρνηση, έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε», δηλώνει σε απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης που η ιταλική εφημερίδα ανήρτησε στην διαδικτυακή της πύλη σήμερα το απόγευμα.
«Αν η Ελλάδα ή η Ιταλία έχουν ενστάσεις σχετικά με το μνημόνιό μας με τον Ερντογάν, το οποίο αφορά τα χωρικά ύδατα, μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια», συνεχίζει.
«Εσείς οι ιταλοί τι περιμένετε; Να παραμείνουμε παθητικοί, ενώ αυτοί που μας επιτίθενται καταστρέφουν την πρωτεύουσά μας, δολοφονούν άμαχο πληθυσμό και βομβαρδίζουν τα σπίτια μας;», ρωτά παράλληλα ο Αλ Σάρατζ.
Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ θεωρεί ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, αλλά εκτιμά ότι δεν διαφαίνονται, ακόμη, ουσιαστικά αποτελέσματα».
Τέλος, χρησιμοποιεί σκληρά λόγια κατά της Ελλάδας, η οποία έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της να συνομιλήσει με την κυβέρνησης της Βεγγάζης και του Τομπρούκ, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα, ενώ ο Χάφταρ διατάσσει την κατάσχεση τουρκικού πλοίου απέναντι από την πόλη Ντέρνα».

  • Δείτε το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera με τη συνέντευξη του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στον δημοσιογράφο της παραπάνω εφημερίδας Lorenzo Cremonesi με τίτλο «Libia, Serraj al Corriere: L‘Italia non ci ha aiutato e così abbiamo chiesto sostegno militare alla Turchia», στα ιταλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.