O Δημήτρης Παπαστεργίου νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ – Γενικός Γραμματέας  ο Δημήτρης Καφαντάρης – Συνάντηση με Θεοδωρικάκο

0

Όπως ήταν αναμενόμενο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εξελέγη χθες ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη θέση του α΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης, στη θέση του  β΄ Αντιπροέδρου ο Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας και Γενικός Γραμματέας ο Δημήτρης Καφαντάρης, Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου –Νέστορος.
Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγησαν και τα επιπλέον επτά αιρετά μέλη – πέραν του Προεδρείου – που απαρτίζουν την 11μελή  Εκτελεστική Επιτροπή. Εξελέγησαν κατά σειρά προτίμησης οι:
Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου –Χολαργού, Νικόλαος Μελετίου Δήμαρχος Ασπροπύργου, Ευάγγελος Μπαρμπάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας, Ιωάννης Λυμπέρης Δήμαρχος ΄Ηλιδας, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Δημήτριος Τσιαντής, Δημοτικός Σύμβουλος Πλαστήρα, Απόστολος Καλογιάννης , Δήμαρχος Λαρισαίων.
Eκτός από τους «γαλάζιους» δημάρχους, υπέρ του κ. Παπαστεργίου ψήφισαν τα μέλη που υπάγονται στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι ανεξάρτητοι του συνδυασμού Ιωακιμίδη.
«Λεύκο» ψήφισαν τα μέλη της παράταξης του ΚΙΝΑΛ.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο «γαλάζιος» Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.
Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Παπαστεργίου, παίρνοντας το λόγο σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου στην θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ. Η Αυτοδιοίκηση είναι δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι να συνθέσουμε».

Συνάντηση του νέου Προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών
Το απόγευμα το νέο Προεδρείο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Παπαστεργίου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Κατά τη συνάντηση εκ μέρους της ΚΕΔΕ επιβεβαιώθηκε η διάθεση συνεργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να μεταβεί στην επόμενη ημέρα.
Επίσης στη συζήτηση τέθηκε το θέμα του προγράμματος «ΦιλόΔημος» και τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος ανέλυσε τις πτυχές του προβλήματος ως προς την υλοποίηση του προγράμματος, διαβεβαιώνοντας πως με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και το νέο πρόγραμμα που δρομολογεί από τον προσεχή Ιανουάριο, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τα ενταγμένα έργα, ενώ για όσα έργα δεν ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα θα ενταχθούν στα Περιφερειακά και Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Επίσης από την ΚΕΔΕ τέθηκε ως προτεραιότητα η στελέχωση των μικρών και περιφερειακών δήμων για την υλοποίηση των αναγκαίων μελετών. Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι μέσω τεχνικής υποστήριξης που θα παρέχει η ΕΕΤΑΑ, οι μικροί και περιφερειακοί δήμοι θα μπορέσουν να προχωρήσουν μελέτες και έργα.
Τέλος κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας ΚΕΔΕ και υπουργείου Εσωτερικών, με αντικείμενο το νομοσχέδιο που προετοιμάζει το υπουργείο για την επόμενη ημέρα της Αυτοδιοίκησης και το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών, θα περιλαμβάνει το ζήτημα διαχωρισμού αρμοδιοτήτων μεταξύ Κράτους και Αυτοδιοίκησης αλλά και μεταξύ των δήμων και περιφερειών και τον ενιαίο Κώδικα της Αυτοδιοίκησης.

Share.

Comments are closed.