Η Βουλή της Λιβύης απορρίπτει τη συμφωνία με τη Τουρκία

0

Ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκουίλα Σάλεχ (Aguila Saleh) με επιστολή του στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτιέρες (Antonio Guterres) να ανακαλέσει την αναγνώριση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), όπως μεταδίδει το δικτύο Al Arabiya.
Στην επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη ο Αγκουίλα Σάλεχ ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη να δεχτούν τη Βουλή ως τη μόνη νόμιμη αρχή στη Λιβύη.
Ταυτόχρονα αρνείται να δεχτεί το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) και ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ  (Fayez Sarraj). Στην επιστολή τονίζει μάλιστα ότι η συμφωνία αποτελεί «απειλή στο κράτος της Λιβύης, περιλαμβανομένων της ασφάλειας και του μέλλοντος της».
Αυτό ακολουθεί τις διαπραγματεύσεις που είχε στις 27 Νοεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Σαράτζ  και το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

  • Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της αγγλικής έκδοσης του δικτύου Al Arabiya με τίτλο «Libyan National Army says Erdogan exploitingclinical deathof alSarraj govt» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.