Παύλος Γερουλάνος: Το συνέδριο ΠΑΣΟΚ έστειλε όλα τα λάθος μηνύματα προς τα έξω γιατί ήταν κακοστημένο

0

To συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «ήταν ένα κακοστημένο συνέδριο που έστειλε όλα τα λάθος μηνύματα προς τα έξω», επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» την περασμένη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019. 
«Γιατί; Διότι, ενώ αυτήν τη στιγμή χρειαζόμαστε μεγάλα, ανοιχτά, δημοκρατικά κόμματα αυτό ήταν ένα συνέδριο που έγινε χωρίς συνεδριακό διάλογο, μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέραμε ποιος είναι καλεσμένος και ποιος όχι, δεν έγινε μια ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία μέσα σε έναν χώρο ο οποίος τη χρειάζεται αυτή τη στιγμή», σημείωσε.
«Αυτό σε μια τέτοια εποχή στέλνει το μήνυμα ότι μαζεύουμε 1.000-2.000 ανθρώπους σε ένα μέρος ουσιαστικά για να τους πούμε “υπογράψτε εδώ να διεκπεραιώσετε κάτι”, όχι για να τους ζητήσουμε τη γνώμη τους. Το εντελώς λάθος μήνυμα σε μια κοινωνία η οποία σήμερα χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας. Η δημοκρατία είναι θέμα συνδιαμόρφωσης του μέλλοντος της χώρας μας. Άρα, το κατά πόσο ένα κόμμα είναι ανοιχτό και δημοκρατικό δεν είναι μόνο θέμα διαδικαστικό αλλά ουσιαστικά εκπέμπει το τι πιστεύει για την κοινωνία. Σήμερα σε όλες τις δυτικές κοινωνίας η πρώτη προτεραιότητα είναι η συμμετοχή του πολίτη στη συνδιαμόρφωση του μέλλοντός του. Άρα τα θέματα δημοκρατίας είναι πολιτικά», είπε. 
«Αντίθετα από τους ανθρώπους που ψήφισαν τις τελικές αποφάσεις του συνεδρίου, εγώ πήρα 2.000 υπογραφές ανθρώπων που ζητάνε ένα πραγματικά δημοκρατικό συνέδριο, άρα 2.000 απέναντι σε αυτούς τους 1.000 – 1200 ανθρώπους που ήταν στην αίθουσα δείχνει ότι είναι πλειοψηφικό το ρεύμα. Δεύτερον, από τους 5.500 ανθρώπους που κάλεσαν, πήγαν 1.200-1.300. Αυτό σημαίνει ότι 4.000 άνθρωποι γύρισαν την πλάτη τους, 4.000 ανθρωποι είπαν ότι δεν μας ενδιαφέρει, δεν πήγαν και ακόμα βγαίνουν και λένε ότι αυτά είναι πλειοψηφικές αποφάσεις; Είναι αστείο. Καλύτερα να μην το θίξουμε το θέμα», ανέφερε.
«Παρά την μπλε λαίλαπα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνήσει και άρα είχε υπό την έλεγχο του πολλές από τις αυτοδιοικητικές δομές, το Αυτοδιοικητικό Κίνημα που προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο, και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ήρθε δεύτερο και με καλά ποσοστά. Οι δήμαρχοί του παρά τις πιέσεις έμειναν πιστοί στον χώρο μας και πιστεύω ότι εκεί υπάρχει μια μαγιά που μπορείς να δημιουργήσεις ενδιαφέρουσες πολιτικές προτάσεις για το μέλλον», εξήγησε ο Παύλος Γερουλάνος.
Και συνέχισε: «Όλες μου τις μάχες τις έχω δώσει εδώ και θα μπορούσα να έχω φύγει κάτω από άλλες συνθήκες, να έχω πάει στο κόμμα του κ. Παπανδρέου, να έχω πάει να ζητήσω τη βοήθεια του κ. Τσίπρα για τις δημοτικές εκλογές. Όλα αυτά ήταν επιλογές τις οποίες επέλεξα να μην κάνω γιατί πιστεύω ότι αυτός ο χώρος μπορεί να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, μπορεί να οδηγήσει την πολιτική σε ένα διαφορετικό δρόμο. Το να λένε κάποιοι ότι τα λέω όλα αυτά για να πάω κάπου αλλού προφανώς συμβαίνει επειδή δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα. Έχω πει χίλιες φορές και θα το πω άλλες χίλιες, ότι δεν θα πάω στον ΣΥΡΙΖΑ. Το λένε για να απαξιώσουν την κριτική που κάνω. Επειδή δεν έχουν επιχειρήματα κατά της κριτικής μου λένε ότι θέλω να φύγω, μα θα είχα φύγει καιρό τώρα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου το ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1»

Share.

Comments are closed.