H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών «διαπραγματεύσιμου ρίσκου»

0

Στη λίστα των χωρών «διαπραγματεύσιμου ρίσκου» (marketable risk) επαναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
Όπως σημειώνει η Επιτροπή, «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον Αύγουστο του 2018, την πλήρη ένταξή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό εξάμηνο και τη συνέχιση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επαναφέρει την Ελλάδα στον κατάλογο “διαπραγματεύσιμου ρίσκου” σε ό,τι αφορά την ασφάλιση βραχυπρόθεσμων εξαγωγικών πιστώσεων από την 1η Ιανουαρίου 2020».
Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα είχε βγει εκτός της σχετικής λίστας το 2013, κάτι που δημιούργησε προβλήματα στην ασφάλιση των πιστώσεων για εξαγωγές ελληνικών εταιρειών και εξηγεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020, οι κίνδυνοι βραχυπρόθεσμων εξαγωγικών πιστώσεων έναντι της Ελλάδας θα θεωρούνται διαπραγματεύσιμοι για να καλυφθούν από ιδιωτικούς ασφαλιστές.
«Πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη της συνέχισης της διαδικασίας ομαλοποίησης στην Ελλάδα και βασίζεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Share.

Comments are closed.